Меню

Избрани новини

Риалити

Мира Добрева съсипа и „БНТ на 60”, рейтингът на предаването удари дъното – каква е съдбата му?

Два месеца след влизането й в екипа предаването спира

 

Обществената телевизия преустановява производството и излъчването на предаването „БНТ на 60”.

 

Последното издание на предаването се излъчи тази неделя, 19 декември.

 

През новата година то изобщо няма да присъства в програмната схема и повече епизоди няма да се снимат. Решението на програмното ръководство на държавната медия е взето само два месеца, след като титулярният водещ Драгомир Драганов бе заменен с Мира Добрева.

 

През октомври от „Сан Стефано” 29 без никакви предварителни изявления наложиха рокадата и тя изненада твърдите привърженици на формата, създаден за 60-годишния юбилей на телевизията майка. Името на Драго Чая продължи да фигурира във финалните надписи, но сред телевизионерите, които работят зад кадър.

 


Последва зрителска полемика в социалните мрежи и нагнетяване на страстите. Известни личности и обикновени граждани основателно се питаха какво става и изразяваха мнения.

 

Преобладаващото бе, че без емблематичния Драго, който ври и кипи в създаденото от него предаване, то вече няма да е същото. В социалните мрежи Мира Добрева дори си изпусна нервите и в опит да се защити обиди зрител с думите „Марш, копелдак!”.Напрежението предизвика изявление на директора на БНТ Емил Кошлуков, който бе дипломатичен: „Драго направи 150 издания, както и толкова интервюта. Добре е от време на време да променяме лицата, затова е и смяната”.

 Лицемерието е най-стария метод за оцеляване в Телевизията майка, а пример за това е самата  Мира Добрева, според която с Драганов нямали проблеми и си оставали приятел, но няма да го търси за съвети, защото допускала, че е наранен.

 

„Решението кой да води се взема от ръководството на БНТ. Водещият не е човекът, който преценява дали да бъде на екран или не. Като лоялен служител на БНТ се съобразявам с това, което се решава на по-високо ниво”, защити се Добрева.Обикновената замяна на един водещ с друг не доведе до добри резултати. „БНТ на 60” се радва на добра гледаемост само в първите две издания, водени от Мира.

 

 

В следващите интересът стихва до най-ниската си точка след летящия си старт през 2019 г. Изваждането на позабравени музикални, културни и политически видеокадри от архива, поднесени през призмата на интересен гост, се оказа находчиво, затова на два пъти – през 2020 и 2021 г. се удължава животът на предаването.

 

Вече е ясно, че на свой ред то отива в архивите.

 

Припомнете си, че това далеч не е първото съсипано от жената на режисьора Жоро Торнев предаване. През колебливата си кариера тя е ошетала почти всички забавно развлекателни програми, които малко след появата й слизат от екран.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Какво е нужно да се направи за да се спре домашното насилие?

Според вас кое е най-важното, което трябва да предприеме държавата и обществото за да се спре насилието над партньори?

 

Покажи резултати