Меню

Избрани новини

Музика

С петиция фенове възроптаха срещу отказа на БНТ да участва в „Евровизия“

Конкурсът е идеален начин за реклама на страна ни, както и трамплин за родните изпълнители

Почитателите на песенния конкурс „Евровизия“ изразиха негодуванието си срещу нежеланието на БНТ да се откаже от участие на страната ни.

Те пуснаха подписка, с която настояват обществения телевизионен оператор да не зарязва най-престижния конкурс, на който нашите изпълнители имат шанса да блеснат.

След като стана ясно решението на БНТ да не участва в тазгодишното издание на международния песенен конкурс "Евровизия" поради липсата на достатъчно средства, за което LifeOnline.bg писа своевременно, сега в сайта Eurovision-Bulgaria.com се набират подписи против отказа на БНТ да финансира българското участие.

Петицията е подписана вече от повече от 7300 души, сред които и значими лица от българския шоубизнес.

Подпишете петицията ТУК!

Освен в подписката, феновете на конкурса могат да участват и в ежегодното допитване "Кой трябва да представи България на Евровизия?", а високата активност в анкетата показва, че интересът към музикалното събитие продължава да е голям.

По тази причина от Българския независим сайт за „Евровизия „призовават управителния съвет на БНТ да изпълни поетия ангажимент и да осигури участието ни в песенния конкурс, който през 2019 г. ще се проведе в Тел Авив.

Като допълнителен аргумент в полза на българското участие се посочват думите на директора на БНТ Константин Каменаров при изслушването му за длъжността през 2017 г.:

"В последните години БНТ успя да наложи „Евровизия“ като значим за България формат със силен обществен отзвук. "Извади" конкурентоспособни български лица, които създадоха позитивен имидж на България и получиха силна подкрепа във и извън страната. „Евровизия“ се превърна в емблематичен формат за БНТ и й донесе позитиви в позиционирането й на медийната и обществена.", цитира Каменаров сайта News.bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати