Меню

Избрани новини

Риалити

Съдбата на „Евровизия“ в Израел се реши в последния момент

Пазарлъците между телевизията организатор и правителството приключиха

Израелската обществена телевизия „Кан“ е платила гаранцията в размер на 12 млн. евро на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), за да може страната да бъде домакин на международния конкурс за песен Евровизия -2019, научи репортер на LifeOnline.bg.

Според информация публикувана на уебсайта на телевизионния оператор, плащането е извършено в последния ден от удължения за внасянето на гаранцията срок от EBU. 

Ако организаторите бяха пропуснали този краен срок за плащане на депозита, Израел щеше да бъде лишен от правото да домакинства Евровизия, спечелено благодарение на победата на Евровизия-2018 от Нета Барзилай.

Парите са преведени благодарение на отстъпка в пазарлъка от страна на Министерството на финансите на Израел, което одобри заем за "Кан", за да плати гаранцията. 

Ако милионите за обезпечение не бъдат върнати на корпорацията, заемът ще изплати правителството.

"Корпорацията смята, че израелското правителство ще направи всичко възможно за достойното провеждане на "Евровизия" в Израел и ще изпълни задълженията на своите министри по отношение на бюджета на събитието", заяви операторът.

По-рано директорът на телевизия "Кан" Гил Омер, заяви в писмо до премиера на страната Бенямин Нетаняху, че ако държавата не отпусне необходимия бюджет, "Евровизия" в Израел няма да има.

Така проблемът възникнал след пазарлъците на телевизията с правителството изглежда решен и Тел Авив  ще посрещне известния музикален форум догодина

Ако домакинството на Израел се беше провалило, това би бил прецедент в 39 годишната история на конкурса, а страната би пропуснала огромни ползи под формата на реклама, приходи от туризъм и обществено внимание.

Израел ще бъде домакин за втори път, след като през 1998 Дана Интернешънъл победи и осигури с песента си DIVA домакинството на родината си през 1999 година.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати