Меню

Избрани новини

Звездите

Елън Дедженеръс бойкотира хотелите на Султана на Бруней, същото направиха Джордж Клуни и Елтън Джон

Бруней прилага закон, който прави гей секса наказуем със смърт, законът се въвежда по одея на султана а постъпката му води до бойкот на хотелите, собственост на султана в страната.

Известната LGBT активистка Елън Дедженеръс призова феновете си да бойкотират няколко хотела, собственост на султана на Бруней, във вторник, преди анти-гей законът на Бруней да влезе в сила в сряда, съобщи TheHuffPost.

„Утре държавата #Бруней ще започне да убива с камъни гей хора до смърт. Сега трябва да направим нещо”, писа Дедженеръс в Twitter.

- Моля, бойкотирайте тези хотели, собственост на султана на Бруней. Вдигнете глас сега. Разпространете словото. Надигнете се!", зове прочутата телевизионна водеща и комик, която не крие своята хомосексуалност. 

Бруней напълно въведена нов наказателен кодекс подчинен на шариата в сряда, който на практика прави сексът между двама мъже или неомъжени хетеросексуалните двойки, наказуем с екзекуция с камъни до смърт или наказание със 100 удара, според Австралиийския клон на ABC News . Същото наказание се отнася и за тези, които прелюбодействат.

Законодателството на страната също предвижда ампутацията на крайници като наказание за кражба.

Освен че управлява Бруней, султан Хасанал Болкайа, 29-ият лидер на Югоизточно Азиатската страна, притежава девет луксозни хотела в Съединените щати, Великобритания, Франция и Италия.

Постът споделен от Дедженеръс съдържа имената на тези хотели и е разпространен в социалните медии с цел да предизвика глобален бойкот.

Посланието на Дедженеръс идва по петите на Джордж Клуни, който изрази своето несъгласие с агресивните закони на Бруней миналата седница.

- Хубави хотели. Хората, които работят там, са любезни и отзивчиви и нямат участие в собствеността на тези имоти. Но нека бъдем наясно, че всеки път, когато отсядаме или се срещаме в някой от тези девет хотела, влагаме пари директно в джобовете на хората, които избират да бият и убият собствените си граждани за това, че са гей или обвинени в прелюбодейство ”, пише Клуни.

Актьорът продължава с въпроса към последователите си: „Наистина ли ще помогнем да се финансира убийството на невинни граждани?“

- С годините се научих, че убийствените режими не могат да се засрамят. Но можете да засрамите банките, финансистите и институциите, които правят бизнес с тях и избират да гледат по друг начин на нещата”, допълва актьорът, чието състояние е едно от най-големите сред гилдията. 

Хотелите, които Клуни и Дедженеръс споменават са едни от най-луксозните и печеливши в света:

The Dorchester, London

45 Park Lane, London

Coworth Park, England

The Beverly Hills Hotel, Beverly Hills

Hotel Bel-Air, Los Angeles

Le Meurice, Paris

Hotel Plaza Athenee, Paris

Hotel Eden, Rome

Hotel Principe di Savoia, Milan

Към техният призив се присъедини и Сър Елтън Джон.

Бруней е малка островна държава разположена в североизтония край на остров Борнео. Страната дели територията на третия по гoлемина остров в света с други две мюсулмански държави - Малайзия и Индонезия.

Превод: LifeOnline.bg

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза