Меню

Избрани новини

Звездите

Пластичните хирурзи избраха най-привлекателното мъжко лице в света

Лицето на Джордж Клуни има най-високо съотношение от „златното сечение“

Американският актьор Джордж Клуни бе обявен за най-привлекателният мъж в света, писа Daily Mail. До това заключение стигнаха лекарите от лондонски център по пластичната хирургия, позовавайки се на пропорции, които се считат за идеални по формулата на златното сечение, предава Дейли Мейл .

Изследователите са разчитали на техниката компютърно картиране (computer mapping technique). С помощта на ръководителя на центъра д-р Джулиън Де Силва (Julian De Silva) се установило, че лицето на 56-годишният Клуни съвпада с пропорциите на формулата на 91,86%.

Джодж Клуни

"В продължение на десетилетия Джордж Клуни е смятан за най-красивият мъж на планетата. Е, това беше потвърдено и от научна гледна точка." - казва Де Силва. 

Според изданието, въз основа на методологията, перфектни черти на лицето имат и други известни личности сред тях са Брадли Купър, Брад Пит, певецът Хари Стайлс, Дейвид Бекъм и др.

Златното сечение (златната пропорция) е известно още от книгата "Елементи" на Евклид, видяла бял свят преди повече от 2300 години. Математически, това е ирационално число приблизително равно на 1,618. В процентната стойност значението на Златното сечение е деление на величините в съотношение 62  на 38 процента.

В лицето на човека може да се проследи именно пропорция подчинена на златното сечение. Смята се, че колкото по-голямо е съотношението в тази съразмерност, толкова по-привлекателно е лицето за околните.

Клуни е звезда от филмите "От здрач до зори", "Аве, Цезар!", "Бандата на Оушън", "Изгори след прочитане" и др. През 2009 г. той е признат от списание Time за един от 100-те най-влиятелни хора в света.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза