Меню

Избрани новини

Пикантерии

Първа гей сватба в кралското семейство! Братовчед на Елизабет II се омъжи!

Бившата му съпруга отведе лорд Ивар до олтара

Във Великобритания се състоя историческо събитие! За първи път член на кралското семейство встъпи в еднополов брак. 

На сватбата на братовчеда на кралицата, лорд Ивар Маунтбатън и неговият любим Джеймс Койл не присъства нито един наследник на трона, въпреки това портретът на младоженците скоро ще заеме своето място в Бъкингамския дворец в знак, че най-новия член на кралското семейство се е превърнал в обичан роднина на Елизабет II.

Първата в историята на кралското семейство гей сватба се състоя благодарение на братовчеда на кралицата, най-малкият син на третата графиня Милфорд Хейвън.

Избраникът на 55-годишният лорд Маунтбатън е на неговата възраст и се казва Джеймс Койл. Сватбата се състои две години, след като лорд Маунтбатън разкри своята сексуалност.

Пътят към новото семейно щастие на лорда беше трънлив.

Ивар Маунтбатън се разведе със съпругата си Пенелъпи Томпсън през 2011 г. - след 16 години брак и три деца. С бъдещия си съпруг, той се срещна преди три години в швейцарския ски курорт Вербие.

До тази година те криха връзката си от своите близки и решиха да се разкрият едва наскоро.

Лорд Ивар и новата му любов Джеймс Койл размениха пръстени и обети в параклиса на селското имение Маунтбатън в Девън. 

На церемонията присъстваха около 60 гости, най-близки приятели и роднини, сред които дъщерите на Маунтбатън и бившата му съпруга Пенелъпи, която го отведе до олтара.

На сватбата не присъстваха родителите на лорда - графът и графинята на Уесекс не можаха да дойдат. 

Решението за сватбата бе взето сравнително наскоро, така че принц Едуард и съпругата му Софи не успели да променят плановете си.

"Техните графства са планирани идните месеци напред, и затова не успяха да променят своите планове. Те обожават Джеймс." - разсея подозренията, че графът и графинята са против сватбата Ивар.

Церемонията се състояла под звуците на евангелски хор и флейта в частен параклис в имението Бридуел парк в близост до село Ъфкълм в Девън.

Младоженците облечени в кадифени сака, Джеймс и Ивар размениха клетви. Между другото, в този имот лорд и лейди Маунтбатън са живели и отгледали децата си. 

Празненството продължило в остъклен павилион в долина между пасящи елени. 

Гостите са нагостени с морска риба, много сирена от благородни сортове и любимото шампанско на Уинстън Чърчил.

Сватбата е била неконвенционална във всеки смисъл на думата: младоженците се отказали от първи танц и сватбена торта.

Медения си месец двойката планира да прекара в Гърция или Хърватия - Ивар и Джеймс са решили да го отложат за края на годината, така че имат достатъчно време да обмислят дестинацията.

Макар и лорд Ивар да е изповядвал своята хомосексуалност само преди две години бившата му съпруга знаела за влечението му към мъжете още преди началото на съвместният им живот.

В продължение на 16 години брак Ивар се борел с неясната си сексуалност и от детството си знаел, че е бисексуален.

"Пени знаеше преди да се ожени за мен, че мога да имам отношения и с двата пола", призна Ивар Маунтбатън.

С Джеймс Койл се срещат през 2014 г. по време на семейна почивка. Ивар и семейството му винаги отсядали в престижния швейцарски алпийски курорт Вербие, където срещнал новата си любов.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати