Меню

Избрани новини

Звездите

Люксембурският съпруг - единствената първа дама без рокля

Снимка: БГНЕС

Първите дами се събраха на обща снимка

Докато на 25 май лидерите на НАТО водиха делови разговори в Брюксел, съпругите им си имаха специална програма. Първите дами се разходиха из града, отидоха в болница за деца и посетиха музея на хуожника Рене Магрит.

Мелания Тръмп, Бриджит Маркон, Емине Ердоган, белгийската кралица Матилда, Ингрид Шулеруд, Амери Дербодренгиен, Мойка Стропник, Десислава Радева и съпругът на премиера на Люксембург - Готие Дестене, задружно позираха пред фотографите за спомен.


Някои се питаха кой е мъжът на снимката до съпругите на държавните лидери. Отговорът е Готие Дестене - мъжът на премиера на Люксембург - Ксавие Бетел. Бетел е първият открит хомосексуален премиер на Люксембург и е третият в света, който не крие различната си сексуалност. Той сключва брак с Готие на 15 май 2015 година.

Сватбената им церемония бе първият в Евросъюза гей брак на действащ министър-председател. 42-годишният Ксавие узакони връзката си с 36-годишния белгийски архитект Дестне, с когото имаха регистрирана гражданска връзка от 2010г. Това се случи малко след озаконяването на еднополовите бракове в Люксембург. Бракът им е и първият такъв в Европейския съюз на хора от подобен ранг. Към момента Бетел е единственият в света действащ гей премиер.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати