Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Ето защо Иън Маккелън отказал да изиграе Дъмбълдор

Неприязън между актьорите се корени в дъното на скандала

Британският актьор Иън Маккелън, който изигра ролята на прочутия магьосник Гандалф сподели, че не би било възможно да се споразумее за ролята на директор на Хогуортс Албус Дъмбълдор във филмите за Хари Потър, заради неприязънта към него от първоначалния изпълнител на ролята Ричард Харис. Актьорът разкри интригата по телевизионния канал "Би-би-си", съобщава RadioTimes.

Според Маккелън, след смъртта на Ричард Харис, той не можел да играе Дъмбълдор, доколкото вярва, че "Харис не е от най-големите му почитатели."

"Когато ми се обадиха и казаха, че са заинтересувани от мен за филмите за Хари Потър, те не казаха, за коя роля, но знаех какво планират. Не можех да поема ролята на актьор, който, както знаете, не одобряваше мен", каза Маккелън.

В същото време той отбеляза, че Майкъл Гамбън, изпълнител на Дъмбълдор в следващите серии от Хари Потър филмите, е играе "прекрасно" Директор на Хогуортс.

"Понякога, когато погледна към плакатите на Майкъл Гамбън, актьорът, който играе на Дъмбълдор прекрасно, струва ми се, че съм аз.", добавя още Маккелън.

През 2014 г. бе съобщено, че Албус Дъмбълдор е признат за най-любим учител от британските преподаватели.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза