Меню

Избрани новини

Риалити

"България търси талант" се завръща в ефира през 2019-та

Три години след като приключи пети сезон на шоуто то се завръща в ефира на bTV

Почти три години, след като музикантите от брас бенда „Виво Монтана“ тържествуваха с голямата победа в „България търси талант“/„Got Talent“, предаването се завръща в ефир. 

Кастингите за шестия сезон на шоуто започнаха през месец януари.

Шоуто ще стартира след риалити формата "Гласът на България", което започва на 24 февруари.

Наградният фонд е 50 хиляди лева.

В предишните сезони:

През първите два сезона предаването е продуцирано bTV Media Group, а изпълнителен продуцент е „Global Films“.

Изпълнителен продуцент на третия сезон е bTV Studios.

Четвъртият сезон е отново с нов изпълнителен продуцент този път Seven-Eight Production.

Продуцент на петия сезон е отново bTV Studios.

***

Водещи и на първите два сезона са Мария Игнатова и Алекс Раева, а жури са Магърдич Халваджиян (до 21 април 2012), Хилда Казасян, Любен Дилов - син и Красимир Радков (от 21 април 2012).

Победител в първия сезон е незрящата певица Богдана Петрова. Тя печели 60 000 лева.

Този месец Богдана извади първия си самостоятелен албум „Ето ме”, за който LifeOnline.bg вече писа.

Победител във втория сезон на предаването в България е 12-годишната певица Кристина Арабаджиева, чиято награда е 60 000 лева.

През третия сезон, излъчен през 2014 г., заедно с изпълнителния продуцент, журито е почти изцяло сменено, като само Любен Дилов-син фигурира отново, новите попълнения са: актрисата Ваня Цветкова, попфолк изпълнителката Есил Дюран и актьорът Асен Блатечки.

Водещ на третия сезон е Мария СилвестърПобедител в третия сезон е певецът от ромски произход Томас Томов от Дупница, който също взе 60 хил. лева.

Водещи в четвъртия сезон, излъчен през 2015 г., са Мария Силвестър и Сашо Кадиев.

Журито отново е с нов състав: бизнесдамата Дарина Павлова, сценаристът от "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов, журналистката Илиана Беновска (до 17 май 2015), режисьорът Ники Илиев и певицата Деси Добрева (от 17 май 2015). 

Победител в четвъртия сезон е Пламен Любенов от Варна, който, въпреки вродения си недъг, танцува брейк и излезе на сцената с инвалидната си количка.

Миналото лято младежът напомни за себе си с една уникална постъпка. 

Пламен изкачи само на ръце стълбите до паметника Шипка.


Водещ на петия сезон, който се излъчи през 2016г. отново е Мария Силвестър, а журито е в състав: Любен Дилов-син (журиращ в първите три сезона), Асен Блатечки (журиращ в трети сезон), Михаела Филева и Ицо Хазарта.

Победители са "Виво Монтана". Духовият оркестър от гр. Монтана се състои от 8 младежи, които изпълняват балканска и ъндърграунд музика с иновативно звучене. 

Парчето, с което се представят на финала е авторско и се казва „Brass’n’Roll", и е клипирано веднага след дебютното му излъчване в шоуто за таланти.

Тяхната награда беше - 50 000 лв.

***

Традиционно кастингите за участници в шоуто се провеждат в трите най-големи града на страната - Варна, Пловдив и София, като в различните сезони се добавят и други градове, сред които - Русе, Бургас, Плевен, Благоевград, Велико Търново и Враца.


 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати