Меню

Избрани новини

Афиш

„Бандата на Ламбо“ се събира в Перник!

Миньорският град става столица на културата за седмица – отдава чест на титаните на театъра

 

Едни от най-успешните и обичани български актьори ще си дадат среща на 23 май в Перник, а поводът е любовта им към покойния им учител - обичания от всички Стефан Данаилов.

 

София Бобчева, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Евелин Костова, Радина Боршош, Ненчо Илчев и Павел Иванов ще вземат участие в постановката "Бандата на Ламбо", с която ще бъде открито дебютното издание на фестивала "Арт будилник" - събуди се култура, което ще се проведе от 23 до 26 май в Перник, предава „ПИК“.

 

Зад проекта, които ще превърне миньорския град за 7 дни в културната столица на България, стоят журналистката Елизабет Методиева, актрисата София Бобчева и режисьорът Мартин Геновски.

 

"Идеята на фестивала ни е да преплетем новото с незабравимото. Хора като Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Парцалев, Калоянчев заслужават не само да бъдат помнени, а да бъде разказвано за тях на идните поколения, защото народ, които не помни миналото си, няма как да има бъдеще. Благодаря на община Перник, че първи повярваха в този проект и подадоха ръка", разкри Методиева.

 

"Началото ще бъде поставено с вечер, посветена на Стефан Данаилов. Идеята се роди спонтанно, по време на един от лайфовете на "Като две капки вода". Коментирах с Дарин Ангелов идеята на събитието и той възкликна: "Трябва да има нещо за Мастера". След това двамата със София много бързо прегърнаха проекта и се свързаха с племенницата на Стефан - прекрасната Роси Обрешкова, която подреди вечерта. Благодаря им от сърце, повече не искам да издавам, за да е интересно на зрителите", добави тя.

 

В рамките на фестивала почит ще бъде отдадена и на кралицата на комедията Стоянка Мутафова, като бъде излъчен филмът на Георги Тошев за нея, както и някои от любимите български актьори, които ще си спомнят незабравими моменти с Г-жа Стихийно бедствие. 

 

Филмовата част се пада на Ники Илиев и хитовия проект "Завръщане", като перничани ще имат възможност да се срещнат лично с режисьора.

 

В театралната постановка "Игра за двама" перничани ще гледат София Бобчева и Сашо Кадиев, а финалът е за мегаконцерт на група "Сигнал". За децата също е помислено, с куклен театър и любимите фокуси от книгата на Ненчо Илчев. Част от фестивала ще бъде и инфлуенсърката Александра Богданска, която със силата си в социалните мрежи ще покаже на последователите си кога е важно да четем, помним, познаваме и пазим културата си. 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза