Меню

Избрани новини

Звездите

Разкрито е завещанието на Ламбо! Актьорът оставил на синовете и внуците имоти и 2 милиона в банкови авоари

Огромния снимков архив оставя на съхранение при племенницата си Росица Обрешкова

Стефан Данаилов предвидливо е уредил всички свои земни дела, месеци преди да си отиде от този свят. Великият актьор почина на 27 ноември, а на поклонението му пред Народния театър миналия понеделник се стекоха хиляди хора.

Когато Ламбо усетил, че краят му наближава, решил да се разпореди с наследството си. Големият актьор се притеснявал, че след смъртта му най-близките му хора може да се изпокарат за богатството му. Затова разпределил състоянието си на всекиго, каквото се полага.

 

Единственият му законен наследник Владимир Данаилов щял да получи обширния апартамент в кв. "Лозенец", както и двете му коли, една от които сребрист "Мерцедес". Данаилов-младши обаче наследява 1/3 от имота, тъй като след смъртта на жена си Мария, Ламбо наследил половината от дела й. Другият останал за единствения син от брака й с покойния режисьор Вили Цанков - Росен. Така апартаментът вече ще бъде собственост на двете деца на сем. Данаилови, но Владко ще получи дял три пъти по-голям от този на Росен Цанков, съобщава ПИК. 

 

По волята на Ламбо къщата му в пловдивското село Марково ще бъде ползвана поравно от всички негови роднини. Дял от нея има и племенницата му Росица Обрешкова. Няколко години преди да угасне, кинолегендата призна, че им е оставил вратичка - ако се споразумеят, че не я искат, да я продадат и да си разделят парите. 

Освен недвижимо имущество, Владимир Данаилов ще наследи и над 2 млн. лева спестявания по банкови сметки. Дял от авоарите на Данаилов ще получат доведеният му син, неговата племенница, както и любимите му внуци от Росен Цанков. 

 

 

Според запознати, Ламбо не е забравил в завещанието си и жената, която се грижеше за неговия комфорт през последните месеци от живота му - 72-годишната икономка Невяна Милчева. 

Богатият снимков и документален архив, който Данаилов съхраняваше в дома си, е завещал на племенницата си Росица Обрешкова, която е режисьор и преподавател в НАТФИЗ.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати