Меню

Избрани новини

Звездите

Задължиха наследниците на Майкъл да платят 9 милиона долара

Майкъл Джексън и Куинси Джоунс

Четиригодишното дело с продуцента Куинси Джоунс завърши

Върховния съд на Лос Анджелис постанови, че наследниците на поп певеца Майкъл Джексън трябва да платят 9.4 милиона на продуцента Куинси Джоунс,  пише Гардиън .

Делото продължи около четири години. Джоунс твърди че трябва да получи 30 милиона, ответниците настояват, не дължат повече от 392 хиляди долара на продуцента.

Джоунс заяви, че решението на журито, което се състои от 10 жени и 2 мъже е победа. "Това дело никога не е касаело Майкъл, всичко е направено само за да защити целостта на нашата работа в студио и в името на наследството, което сме създали," - каза той.

На свой ред, адвокатът на ответника казва, че е разочарован от резултата и възнамерява да обжалва.

Куинси Джоунс настоява за авторски и лицензионни възнаграждения от албумите Off the Wall, Thriller и Bad, които той е продуцирал за Джексън, както и авторски и лицензионни възнаграждения от саундтрака към филма на This Is It.

В иска се посочва, че наследниците на артиста и компанията Sony Music Entertainment неправомерно са променени аранжимента на някои песни за да избегнат заплащане на дължимата сума на Джоунс.

Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009, на 50 години. Състоянието му наследи неговата майка на Катрин Джексън и децата му Принс, Парис и Бланкет.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати