Меню

Избрани новини

Звездите

Последният филм с участието на Ламбо събра почти един милион приходи

„Завръщане“ е най-гледаният филм в конкуренция с 19 други БГ ленти

Почти един милион лева приходи е донесъл на своите създатели филмът "Завръщане", в който последната си кино роля изигра големият Стефан Данаилов.

Лентата на режисьора Ники Илиев, заснета в Европейската столица на културата Пловдив, стана най-гледаният БГ филм в страната за 2019 г. с 91 108 зрители и 797 609 лв. бокс офис, и то сред конкуренция от 19 български заглавия, разкри продуцентът Богомил Грозев.

Гореспоменатите цифри обаче не бива да заблуждават киноманите, тъй като 800 хил. лева са приходите, но това не е печалбата. Разходите по реализацията на филма също са били огромни. 

"Костваше ни страшно много работа. Това, което съм направил не е нещо велико, но по-важното е, че не съм го направил сам. Преди една година на 1 януари бях на доста тъмно място, седейки пред компютъра, мислейки и пишейки този филм. Бях взел редица тъпи решения и бъдещето не изглеждаше обнадеждаващо. Да, година по-късно нещата са много по-добре, но те се не се подобриха заради щастливо стечение на обстоятелствата, а заради това, че си додадох сметка къде съм сгрешил. Пътят беше доста тегав, толкова тегав, че заради този филм и кратките му срокове на реализация единственият ми почивен ден през миналата година ми беше на 10ти август", повдигна завесата Ники Илиев.

По волята на съдбата той режисира последните кино сцени на Ламбо, заснети на 23 юни в една от къщите на Стария Пловдив край Античния театър.

"Останах с прекрасно впечатление за проф. Данаилов. Той беше много добре настроен към всички актьори, към целия екип. Каза хубави думи за сценария. Даде всичко от себе си, за да направим хубава и смислена сцена. С Башар Рахал отидохме специално до тях, за да го поканим във филма. Нашата срещу му повлия и той намери смисъл в ролята, макар и малка... ",  разказа преди време Илиев пред ПИК.

Окрилени от успеха на "Завръщане", режисьорът и продуцентите са започнали работа по следващия си филм. Илиев вече пише сценария му.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза