Меню

Избрани новини

Звездите

Вечната Амбър на българската музика празнува рожден ден днес!

Празникът на Лили Иванова съвпада с Великден

 

На 24 април Лили Иванова отбелязва своя рожден ден, който тази година съвпада с Великден.

И макар вече да не обича шумните празненства, феновете й не подминават безразлично празника й, и всяка година я отрупват с писма, картички, букети и пакетчета с подаръци.

 

От президенти и политици през колеги до най-обикновени хора почитатели на музикалната прима.

За кариерата на Лили Иванова, която е осеяна с музикални пътешествия си спомнят и много от колегите й.

 

Още с първите ѝ участия в София, през първото задгранично турне в Румъния, до големите концерти в тогавашния Съветски съюз и дори малките, провинциални градчета и читалища.

В един момент Лили решава да покани за водещ една телевизионна легенда - Петър Вучков, който води най-емблематичното тв състезание за знания в българския ефир "Минута е много".

 

 

В края на 60-те години той става водещ на концертите на вече изгрялата звезда Лили Иванова.

 

„Разказвах няколко анекдота и публиката се разсмива. Организирах и игри, примерно каня 6 души мъже на сцената, правя един импровизиран конкурс за добър кавалер и раздавам на шестимата за участието им по една плоча на Лили Иванова. Един подарък, един спомен, след което те взимаха от Лили автограф върху плочата“, разказва пред Би Ти Ви Петър Вучков.

 

Той си спомня и за професионалното отношение на Лили, без значение от сцената.

 

„Това е едно от нейните велики професионални качества. Тя с еднаква стръв, с еднакво желание работи концерта в читалището в с. Дивдядово и по същия начин работи в Карнеги Хол“, коментира водещият.

 

Певицата Богдана Карадочева също се изказва много ласкаво за своята колежка:


„Лили си е Лили! За артиста няма значение на колко е години, има значение присъствието му и това е много важно нещо. Присъствието и ореолът, с който си се родил. Това е важно! Възхищавам се на професионализма ѝ, на таланта ѝ, възхищавам се на това, че има характер. Лили е страхотна певица! Тя има в тембъра си едни нотки, които те карат да настръхнеш. Страхотно поведение, страхотно въздействие“.


 

Днес Лили Иванова празнува рожден ден, само два дни преди концертите си в Търговище и в Ловеч.

 

„Лили е от онези благословените и богоизбраните. Искам да ѝ пожелая още много години да е на сцената, да пее нови песни, защото тя непрекъснато търси нещо ново, да прави нови неща, да е здрава и публиката да я обича. Когато публиката обича някого, това не е случайно. Това значи, че този човек има мисия. Да е жива и здрава, прегръщам я!“, пожела Богдана Карадочева, цитирана от „ПИК“.

 

А Петър Вучков добави:
„Лили, желая ти здраве! Да продължаваш да обичаш и да правиш всичко така, както си го правила през целия си живот. Говоря за професионализма, за работата, за пеенето!“.

 

Миналата година най-близките приятели на Иванова й организираха рожден ден в панорамния ресторант на японския хотел в столицата, за партито LifeOnline.bg ви разказа.

 

Как ще отбележи 83 си рожден ден примата на българската естрада предстои да разберем.

 

Лили Иванова

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Лили Иванова (@lili_ivanova)

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза