Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Жоро Христов се изказа по въпроса с пенсионирането на Лили – тя му отговори!

Обмисля ли примата оттегляне от голямата сцена?!

 

Последният състоял се концерт на Лили Иванова (82) в Античния театър в Пловдив продължава да генерира новини, макар прожекторите там да изгаснаха отдавна, а примата да е слязла от сцената.

 

Тя обаче ще запомни този ден заради предложението за абдикация от музикалния трон, деликатно подхвърлено от журналиста Георги Тошев, който впрочем си е напълно в правото да намекне, че е време за едно достойно оттегляне на Лили или преосмисляне на методиката на концертната й дейност.

 

Предложението му обаче бе прието остро от почитателите на Лиленце Пилеце и те му скочиха на нож. Много бяха и тези, които се изправиха в негова подкрепа макар и да седяха пред компютрите си в социалните мрежи.

 

Снощи (както обикновено по късни доби, б.а.) в полемиката относно „пенсионирането“ на Лили се включи и вездесъщият Георги Христов (57), който нададе виртуален вой и изкрещя от своя Фейсбук профил.

 

„НЕ МЪРСЕТЕ С НЕДОСТОЙНИТЕ СИ И МРЪСНИ РЪЦЕ ИМЕТО НА ЛИЛИ ИВАНОВА !“,  скара се Жоро на осмелилите се да коментират последната й изява и последвалите около нея обстоятелства.

 

Това е малко изненадващ ход на колегата, който доскоро негодуваше срещу двойния стандарт, на който е подложен.

 

Лили Иванова в лицето на своите администратори пък сподели поста на Христов с лаконичното: „Георги Христов - сърдечно благодаря!“,  за по-ясно подкрепено с пет виртуални сърчица.

 

 

Естествено нейният пост също генерира огромно количество коментари, основно в подкрепа на примата. Всъщност негативни коментари така и не бяха забелязани от репортер на LifeOnline.bg.

 

Tова никак не ни учудва, защото се знае, че админите на страницата й старателно премахват всяко неугодно изказване по адрес на вечната Амбър.

 

Припомнете си, че полемиката в социалните мрежи и някои медии се породи след като певицата бе обвинена, че е пяла фалшиво от някои от присъстващите на концерта в Пловдив миналата седмица.

 

От обкръжението на звездата твърдят, че тя изобщо не се чувствала добре в навечерието на събитието и дори мислела да го отложи. В последния момент обаче се мобилизирала и излязла на сцената.

 

Това е и оправданието, някои от песните й да бъдат изпълнени фалшиво, а шоуто внезапно да бъде прекратено около половин час по-рано.

 

„Лили наистина се раздаде за публиката, но в един момент просто силите я напуснаха”, разказват хора, присъствали на спектакъла.След концерта пръв възмущението си от начина на пеене на Лили Иванова изрази известният журналист Георги Тошев, който е бил сред зрителите.

 

„Всичко има начало и край! Да знаеш кога... и как”, написа той във Фейсбук. Постът му възпламени вълна от коментари „за” и „против” оттеглянето на Лили Иванова, като в края на деня Тошев редактира написаното и махна думата „край”.


„Озвучаването няма нищо общо с пеенето. Певец от нейната класа не може да допусне това, на което бяхме свидетели тази вечер!”, отсече Георги Тошев, с което намекна, че 82-годишната прима е пяла фалшиво.

 

 

И добави: „В Пловдив нещата не бяха на нивото на перфекционист като Лили Иванова... И годините не са извинение за артист, който е решил да бъде на сцената! Те са отговорност пред публиката, за да те помни във форма. Като зрител не прощавам на никой - дори на Лили Иванова! Надявам се просто да е имала лош ден!"„Бях на концерта и съм изумена от поведението на Лили Иванова. Това не беше сценично поведение, то беше едно постоянно мрънкане, махане към озвучителя, прескачане на фрази, общо взето все едно бяхме на репетиция.

Професионалист с опит няма да позволи публиката, особено сърдечна като пловдивската, да разбере, че има проблем. Ще се справи някак със ситуацията - дали ще опита да пее при създалата се ситуация без да се издава, дали пък ще направи техническо прекъсване за 10-15 минути, за да се изглади проблемът, но все някак ще излезе от конфузната ситуация, за която в края на краищата тя и екипът й са виновни.

А краят на концерта беше просто абсурден, да не кажа крайно обиден за публиката. Без да има индикации, че приключва, след една от песните просто си излезе и привика оркестъра също да излиза.

Видно беше, че не беше приключила по програма, защото музикантите и бек-вокалистките стояха като в небрано лозе на празната сцена. Хората не вярваха, че така, без бис, е приключило, и поне 15 минути викаха „Още!”, докато накрая започнаха да се разотиват”, разказа в социалните мрежи и Ася Згурова.

 

Каквато и да е причината за този провал, Лили Иванова е и ще си остане най-голямата ни звезда, най-добрата и най-прочутата певица на България.

Остава обаче въпросът за достойно оттегляне от сцената или обмисляне на по-редки и бутикови спектакли, както предлага един от нейните почитатели.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати