Меню

Избрани новини

Звездите

Истината за възрастта на Лили Иванова!

Любимата певица ще бъде рожденичка на 24 април

 

Споровете около истинската възраст на Лили Иванова не са утихвали през дългогодишната й кариера, през която тя упорито крие ЕГН-то си.

 

Тя никога не споделя годините, които навършва, но и подхожда с чувство за хумор относно спекулациите по темата. Ако се вярва на информацията в биографията й в интернет, този април Лили би трябвало да навърши 82 години, т.е. е родена през 1939 г., такава е и официалната информация.

 

Бившата началничка на "Естрадна дирекция" Лидия Станчева, която кумува на Лили в брака й с Иван Пеев, твърди, че примата е излъгала за възрастта си с цели 5 години. 


Според нейната версия Иванова е родена през 1934 г. Проста сметка показва, че легендата сега ще стане на 87 години. Същата датировка поддържа и нейната покойна вече колежка Снежана Кратовска, която приживе разкрива, че истинската й година на раждане е именно 1934 г.

 

Друга обаче е теорията на музиколога Владимир Гаджев. По неговите думи Лиленце пиленце е родена през 1935 година. Неговата информация се потвърждава и от естраден справочник, издаден в бившата ГДР република през 1975 година, където е публикувана снимка на примата и е посочено, че е родена през 1935 г. 

 

Според някои източници, ЦК на БКП разрешили подмладяването на Иванова с пет години за да може да участва на фестивал в бившия соцлагер, което не би било възможно на тогавашната й реална възраст, затова променили ЕГН-то й.


С още година по-млада е изпълнителката на „Детелини“ пък според местните жители на родния й Кубрат. Свещеник от епархията там свидетелства, че звездата се появила на бял свят през 1936 г. Има слух, че и нейната майка Мария, малко преди да почине, също посочила тази година в свое интервю, но към днешна дата то не може да бъде открито. 


Враг № 1 на Лили - композиторът Митко Щерев, твърди, че международен справочник е посочено, че Иванова е родена на 24 април 1937 година, пише Ретро. 

 

Пенсионирана стюардеса от вече несъществуващата авиокомпания БАЛКАН, разказа пред репортер на LifeOnline.bg, че когато пътувала с тогавашния национален превозвач, Лили не вписвала ЕГН в статистическия си лист, който всички пасажери пътуващи по линиите, в и извън България, са били длъжни да попълнят преди полет.

 

От суета още тогава звездата не слагала очила въпреки, че вече била със старческо далекогледство. За да попълни листовката, Лили молела за помощ някой от персонала на летището, като на мястото за ЕГН, казвала: „Това го оставете празно, аз сама ще си го напиша...“.

 

Разчитайки на своята популярност и влияние, любимката на Тодор Живков, услужливо забравяла да впише данните си, а граничните си затваряли очите, защото тя все пак е Лили Иванова и всички я познават.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Лили Иванова (@lili_ivanova)

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (1)

Иванов Лили е и ще си остане легенда в културата на нашата държава!Лили е изключителна българка,творец, музикант и ЛИЧНОСТ на цяла една епоха!Бъди здрава ЛИЛИ!Бог да те закриля и още дълго да ни радваш напук на гнусната бездуховна чалга,напук на проводниците й ИТН ,техните производни и предатели бг политици!
22.04.2021 14:49 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза