Меню

Избрани новини

Звездите

Отново повдигнаха искове срещу Майкъл Джексън за сексуално посегателство! (видео)

Историята на потърпевшите бе разказа във филма „Да напуснеш Невърленд“

 

Американските власти възобновиха прекратени съдебни искове на двама мъже, които твърдят, че Майкъл Джексън е упражнявал сексуално насилие над тях в продължение на години, когато са били момчета.

 

Състав от трима апелативни магистрати от Калифорния реши в петък, че жалбите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък не е трябвало да бъдат отхвърляни от по-ниско инстанционен съд.

 

Според тях ищците могат основателно да твърдят, че две корпорации, собственост на Майкъл Джексън, посочени като ответници по делата, е трябвало да ги защитят.

 

Нов калифорнийски закон, който временно разширява обхвата на делата за сексуално насилие, позволява на апелативния съд да възобнови делата.

 

За втори път съдебните искове - подадени през 2013 г. от Робсън и от Сейфчък през следващата година - се връщат за разглеждане, след като вече са били отхвърлени.

 

Двамата мъже станаха известни, като разказаха историите си в документалния филм на НВО от 2019 г. „Да напуснеш Невърленд“ (Leaving Neverland).

 

Съдия, който през 2021 г. отхвърли исковете срещу „Ем Джей Джей Пръдакшънс“ и „Ем Джей Джей Венчърс“ - корпорации, на които Джексън е бил едноличен собственик и акционер, заяви, че не може да се очаква от тях да защитават деца.

 

 

Апелативните магистрати от Калифорния обаче не са съгласни с това и смятат, че „корпорация не е освободена от задължение да защитава деца, само защото е еднолична собственост на извършителя на насилието“. Те разпореждат отмяна на решенията, постановени в полза на корпорациите.

 

Джонатан Стайнсапир, адвокат на наследниците на Майкъл Джексън, заяви, че клиентите му са „разочаровани“.

 

Съдии „многократно отхвърляха тези дела в последното десетилетие, тъй като законът го изискваше“, заяви той в имейл до Асошиейтед прес.

 

„Оставаме напълно убедени, че Майкъл е невинен по тези обвинения, които противоречат на всички достоверни доказателства… и които за първи път бяха заведени години след смъртта му от хора, мотивирани единствено от пари“, каза още той.

 

Винс Финалди, адвокат на Робсън и Сейфчък, заяви в имейл, че са „доволни, но не и изненадани“, че са отменени „неправилни решения…, които бяха в разрез с калифорнийския закон и могат да създадат опасен прецедент, застрашаващ децата в целия щат и в страната“.

 

Робсън, сега 40-годишен хореограф, се запознава с Краля на попа, когато е на 5 години. След това момчето се появява в клипове на Джексън и записва музика за неговия лейбъл.

 

В иска си твърди, че певецът му е посягал сексуално в продължение на седем години. Робсън настоява също, че е бил подчинен на Майкъл Джексън и служителите на двете корпорации са имали задължението да го защитят по същия начин, по който бойскаутите или училището би трябвало да защитават децата от техните ръководители.

 

Сейфчък, който сега е на 45 години, твърди в иска си, че се е запознал с Джаксън по време на снимки на реклама. Тогава бил на 9 години. Той казва, че Джаксън му се е обаждал често и го е обсипвал с подаръци, преди да премине към серия от случаи на сексуално посегателство.

 

Исковете на двамата мъже бяха възстановени веднъж след отхвърлянето им през 2017 г. заради изтичане на давност.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза