Меню

Избрани новини

Звездите

Мъртвите звезди заработиха двойно повече от миналата година

Това са десетте най-печеливши покойници в шоубизнеса според „Форбс“

Излезе годишната класация на списание "Форбс" , която подрежда 13-те най-печеливши покойни звезди от шоу-бизнеса, чиято работа носи най-висок приход на притежателите на авторските права дори след смъртта на самите звезди. 

От сметката става ясно, че всички участници в списъка са спечелили двойно повече тази година - 628 милиона долара срещу 312 милиона долара миналата.

На първия ред на списъка се намира Майкъл Джаксън с печалба от 400 милиона долара. Лъвският пай от тази сума -  287 милиона - е донесла една сделка. Наследниците на фонда Джексън (Michael Jackson Estate) са продали на американската "дъщеря" на Sony притежавания от тях 10% дял от компанията EMI Music Publishing, който притежава правата на милиони песни.

Елвис Пресли се нарежда на второ място с 40 милиона долара, които идват от един милион копия на албумите му продавани по света всяка година. Въпреки това, Пресли печели голяма част от доходите си, от билети за неговото имение в Мемфис. След смъртта на краля на рокендрола, съпругата му Присила превърна къщата в туристическа атракция, а преди година там беше отворен и хотел. Шопинг комплексът за пазаруване и развлечения в Мемфис, разположен срещу Грейсланд, също допринася значително за тази сума.

педофилски скандал

От своя страна, голфърът Арнолд Палмър, който умря през 2016 г., е затваря тройката, като е спечелил 35 милиона долара посмъртно за една година. Под негово име се продават спортно оборудване и напитки - през 2018 г. заедно с пивоварната компания Molson Coors на пазара бе пусната алкохолната напитка  Arnold Palmer.

Художник - карикатуриста Чарлз Шулц, който създаде известното куче Снупи, през 2017 г. показа приход от 38 милиона долара и зае трето място. Тази година приходите на автора на комиксите са били 34 млн. долара, което му осигурява четвъртата полиция.

Под името Боб Марли, в момента се произвеждат различни продукти - от слушалки и микрофони до уреди за пушене. Тази година продажбите донесоха на реге иконата 23 милиона долара, както и място в топ пет на най-печелившите покойници в шоу бизнеса.

Форбс поставя на шестата позиция създателя на детски приказки (например за Гринч, който открадна Коледа) и на мултипликаторът Доктор Сузе (истинското му име е Теодор Сойс Гейзел). Той повтори успеха си от миналата година - 16 милиона долара.

Основателят на списание Playboy, Хю Хефнър дебютира в класацията на най-богатите мъртъвци на "Форбс" с 15 милиона долара и се нарежда на седмо място. Този резултат се дължи на факта, че наследниците на Хефнър продават имота, който му принадлежи. 

Напред дърпа и друг дебютант в списъка - рапърът XXXTentacion, убит миналото лято, който бе поставен на 11-то място, печелейки 11 милиона долара след смъртта си.

В рейтинга (на осмо място) се завърна Мерилин Монро с приход от 14 млн. долара, получен от нови лицензионни договори за производство на продукти, използващи нейния имидж.

На девето място е певецът и китаристът Принс (13 милиона долара), следван от Джон Ленън (12 милиона долара), докато боксьорът Мохамед Али се класира по-назад.

Наследниците на спортиста спечелиха 8 милиона от договори със швейцарска марка за часовници, в рекламата на Супер Купа. На последната позиция от върха бе поставен моделът Бети Пейдж (7 милиона долара), която се смята за икона на Pin-up стила.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза