Меню

Избрани новини

Пикантерии

Собственикът на имението „Плейбой“ няма право да го разрушава (снимки)

Подписано е споразумение с градските власти за защитен статут на имота

Новият собственик на имението „Плейбой“ в Лос Анджелис подписа споразумение с общинските власти, с което удостоверява, че ще запази имота, където основателят на  империята "Плейбой" от десетилетия организира своите известни партии с разголени модели, научи репортер на LifeOnline.bg. По този начин имението в стил Тудор ще остане за поколенията, съобщава "Лос Анджелис Таймс".

През 2016 г. имот на Хю Хефнър бе закупен при специални условия от 33-годишния инвеститор Дарън Метропулос, който е съсобственик на Metropoulos & Co и живее в съседната къща. 

Хю Хефнър, който първоначално се надяваше да спечели поне 200 млн. долара от имота, свали цената двойно и получи доживотно право на ползване. Хефнър почина през септември 2017 г. и оттогава съдбата на известното имение е под въпрос.

LAT съобщава, че компанията на Метрополус е сключила "споразумение за защитен статут" с градските власти, което означава, че нито те, нито някой друг собственик могат да разрушат имението. Къщата не е получила статут на градска забележителност, което би усложнило ремонта на комуникациите в някога елегантния, но доста занемарен имот.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ИМЕНИЕТО "ПЛЕЙБОЙ" В ГАЛЕРИЯТА!

Новия стопанин уверява, че никога не е обмислял разрушаването на къщата на Хефнър, която много харесва и е в същия стил като собствения му дом в квартала. Освен това допълва, че ще реставрира имението на основателя на Playboy "по най-високите стандарти", запазвайки външния вид и заменяйки остарялото обзавеждане.

Двуетажната сграда в готически стил, построена през 1927 г. от архитекта Артур Р. Кели, се намира в един от най-престижните райони на Лос Анджелис. 

Разполага с 22 стаи. Площта на имота е около 25 хиляди квадратни метра. Има тенис корт, баскетболно игрище, басейн с изкуствена пещера и малка зоологическа градина

Хефнър купува имота през 1971 г. за около 1,1 млн. долара, а през 70-те години на миналия век редовно организира известните партита Playboy

Преди Хефнър, имотът е собственост на семейство Летс, което е направило състояние от продажбата на дрехи.

Първото имение на Метрополус в квартала също е проектирано от Артър Р. Кели. Той си е представял къщите като две части от един комплекс, а сега новият собственик ще може да превърне тази идея в реалност.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати