Меню

Избрани новини

Звездите

HBO плаща 100 милиона на семейството на Майкъл Джексън заради филма „Да напуснеш Невърленд“ (видео)

В него порасналите деца разказват на какво са били подложени при гостуванията си в ранчото

 

Семейството на Майкъл Джаксън спечели в съда иск срещу канала HBO, който показа през 2019 година филм за краля на поп музиката „Да напуснеш Невърленд“

 

Според Variety телевизионният канал ще трябва да плати 100 милиона долара на наследниците на артиста.

 

Семейството се позовава на факта, че през 1992 г. Джаксън подписва споразумение с телевизионния канал, според което HBO няма да прави клеветнически изявления за него, семейството и служителите му в продължение на 27 години. 

 

Апелативният съд на САЩ за девети окръг реши, че договорът все още е в сила.

 

 

През 2019 г. по-долната инстанция позволи на наследниците на Джаксън да подадат иск до арбитраж, HBO обжалва, но апелативният съд потвърди предишното решение.

 

Документалният филм проследява събитията на двама мъже: 37-годишният режисьор Джеймс Сейфчук и 41-годишният хореограф Уейд Робсън. Те са били близки приятели с поп звездата като деца, но като възрастни осъзнават, че са жертви на насилие от поп звездата. 

 

Малкият Джеймс се срещна с артиста на снимачната площадка на реклама на Pepsi, а Уейд бил поканен на аудиенция при Джаксън, след като спечели детско състезание по танци.

 

Според жертвите Робсън е бил на 7 години, когато е бил малтретиран за първи път, а Сейфчак е на 10.

 

Децата с други „малки приятели“ на Джаксън често са отсядали в ранчото си  „Невърленд“ заедно с родителите си, където са нощували, но двамата разказаха, че само те са нощували в една спалня с Майкъл, отделно от родителите си.

 

Разказите на двамата идват години след делата за педофилия, които те водиха приживе срещу музиканта. В крайна сметка те приключиха със споразумение и оттегляне на обвинения, а в един от случаите и с оневиняваща присъда.

 

Филмът предизвика бурна реакция сред почитателите на Майкъл, които 11 години след смъртта му не са по-малко от преди.

 

Те организираха протести пред централите на телевизията производител Chanel4 във Великобритания, където се включи дори и българският рапър Устата, за което LifeOnline.bg първи писа.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза