Меню

Избрани новини

Клюкарник

Освободиха шеф Токев предсрочно от затвора! (видео)

Връщат му и книжката

 

На половината от излежаването на присъдата му, Софийският градски съд разгледа и прие молбата на шеф-готвача Андре Токев за предсрочно освобождаване.

 

Той бе осъден за шофиране в пияно състояние. През януари съдът одобри споразумение между него и прокуратурата за ефективно наказание от 7 месеца плюс още 3 от предишна условна присъда за същото провинение.

 

Съдът реши, че процесът на адаптация на 54 годишният Токев е протекъл безпроблемно. Той бил спокоен и балансиран, не проявявал враждебност и агресивност, което означавало, че няма зависимости, включително от алкохол.

 

В затвора шеф-готвачът се отличил с безупречна дисциплина и проявил самоинициатива. Не можело да бъде възприеман като реална опасност за обществото. Токев приемал изцяло отговорността за криминалното си поведение, признавал вина и демонстрирал нагласи за промяна, посочва в мотивите си за предсрочното му освобождаване съдът.

 

 

Затова и той е подложен на кратък изпитателен срок до изтичане на реалната му присъда. Книжката му също ще бъде върната, което в крайна сметка си е реална реабилитация.

 

"Искрено се надявам с Андре Токев повече да не се виждаме по съдебните зали. Гласуваха му голямо доверие, че това няма да се повтори", заяви прокурорът по делото, който има право в  двуседмичен срок да обжалва освобождаването, но очевидно това няма да се случи.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ????_????????????????????_04 (@memeta_04)

 

"Искам да кажа, че много добре съзнавам грешката си. В затвора работя по 12 часа. С оскъдни продукти показах ново ниво на готвене. Създадох условия за работа. От 30% посещаемост в стола, сега тя е 80 на сто. Има огромни опашки за храна”, заяви шеф Токев пред съда.

 

И допълни: „Спортувам всеки ден между 2 и 3 часа. Обучавам се как да тренирам. Написах проект - да играем игри и да се социализираме. Началникът го хареса, но няма как да бъде приложен. Проведох много разговори с млади хора. Мисля, че всички тези неща допринесоха да се социализирам добре. Мисля, че съм готов да напусна затвора и да съм полезен на семейството си”.

 

Андре Токев беше арестуван в условията на рецидив, след като шофира с близо 1,9 промила алкохол, застрашавайки всички участници в движението. Той беше лишен от право да шофира за срок от година и половина.

 

Изкусният готвач вече е излежал повече от половината срок на наказанието и е имал перфектно поведение.

Припомнете си, че на предишното заседание на съда на него му бе отказано предсрочно излизане.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК!Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза