Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Унизително мека присъда за убиеца на Милен Цветков! (видео)

Милионерският син ще излежи най-много три години

 

Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов, получи 9-годишна ефективна присъда за убийство по непредпазливост.

 

Николов ще излежава наказанието си при първоначален общ режим. От продължителността на престоя му в затвора ще се приспадне този в ареста и времето, прекарано под домашен арест.

 

А ако той работи зад решетките два работни дни ще се считат за излежани три, което скъсява престоя му на около 3 години.

 

И това при условие, че решението на СГС не бъде обжалвано, и по-горната инстанция не занижи още и без това унизително ниската присъда.

 

Прокуратурата заяви, че възнамерява да обжалва решението. Защитата на Кристиан очаквали подобно отсъждане и ще обмислят бъдещите си стъпки.

 

Освен деветте години зад решетките, шофьорската книжка на Николов се отнема за срок от 10 години. Той ще трябва да плати и разноските по делото. 

 

Кристиан Николов съзнателно е седнал зад волана, въпреки употребените по-рано кокаин, амфетамини и метаамфетамини. Той е знаел какви последици може да има решението му и въпреки това е шофирал и то с двойно по-висока от разрешената в града скорост, мотивираха се от прокуратурата, за да поискат 15 години затвор.

 

 

„Винаги за близките, за пострадалите - наказанията са малки. А винаги за извършителите - са големи. Така че законодателят неслучайно е предвидил при определяне на наказанието всички обстоятелства да бъдат преценени”, коментира Менко Менков, адвокат на семейството на Кристиан Николов.

 

Що се отнася до семейството на Кристиян Асенов Николов, то може да си позволи най-скъпата защита за своя син, такава каквато може да измъкне дори убиец от затвора с всякакви хватки, коментират запознати.

 

Майката на убиеца на Милен Цветков е приближената до милионера Миню Стайков Десислава Николова, която е била и изпълнителен директор на винпром „Карнобат“.

 

Към момента на инцидента джипът се води собственост на фирма "Десислава Пешева-Комерс" ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Фирмата е съдружник с "Винитера Карнобат" ООД, а офисът им е на столичния бул. "Джеймс Баучър".

 

Собственичката Десислава Крумова Пешева е съдружник на Миню Стайков в "Сис индъстрис", "Топаз продакшън" и Винпром "Карбонат". Част от въпросните фирми са регистрирани на същия адрес. 

 

 

Във фирма "АС ОПТИМУС" ЕООД Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов. Дейността на компанията е свързана с търговско представителство, инженеринг и строителство. Асен Николов пък е свързан с нея в още 8 фирми. 

 

Кристиан Асенов Николов блъсна и уби Милен Цветков със 100 км/ч. на 19 април 2020 г. докато журналистът чака в автомобила си на червен светофар на кръстовището пред мол "Парадайс" в София.

 

В момента подсъдимият, който остави две деца сираци, е под домашен арест с електронна гривна от началото на септември м.г..

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза