Меню

Избрани новини

Звездите

Оправдаха Кевин Спейси по делото за сексуален тормоз! (видео)

Гражданското дело беше за 40 млн. долара

 

Холивудският актьор Кевин Спейси (63) , известен с ролите си във филма "Американски прелести" и сериала "Къща от карти", беше оправдан от съда в Ню Йорк в рамките на граждански процес за сексуален тормоз. Това съобщи в четвъртък, 20 октомври, агенция АФП.

 

Делото срещу Спейси е заведено от 50-годишния актьор Антъни Рап, който участва в телевизионния сериал "Стар Трек: Дискавъри". Според Рап през 1986 г., когато е бил на 14 години, по време на парти в къщата на Спейси в Манхатън, той го хванал за задните части, след което го вдигнал, сложил го на леглото и легнал върху него. 

 

Ищецът поиска 40 милиона долара компенсация от Спейси за случилото се.

 

Когато Рап за първи път отправи обвиненията си през 2017 г., Спейси каза, че не си спомня да е правил подобно нещо. Ако обаче това е вярно, тогава известният актьор добави, че той трябва да поднесе на Антъни Рап "най-искрените си извинения за това, което може да се нарече напълно неподходящо поведение в пияно състояние". 

 

 

По време на процеса Спейси вече твърдо заяви, че не е тормозил младежа на партито, но се е извинил по съвет на агентите си. В резултат на това журито реши, че Рап не може да подкрепи обвиненията си с убедителни доказателства.

 

Оказва се, че наистина след постановка Рап и негов приятел Джон са посетили Спейси в дома му, но Спейси се е усамотил с Джон, а Рап е бил в тоалетната по това време.

 

"Просто сме благодарни, че съдебните заседатели прозряха истината", каза Дженифър Келър, адвокат на актьора, цитирана от изданието. "Журито се изказа", коментира на свой ред присъдата представител на Рап.

 

 

Спейси се разкри и се пенсионира

 

През 2017 г. твърденията на Рап накараха Спейси да излезе и да заяви публично, че цял живот е бил бисексуален и сега предпочита мъжете. Впоследствие повече от 10 души обвиниха Спейси в сексуален тормоз, заради което той беше уволнен от "Къща от карти" и изрязаха всички сцени с него от филма "Всичките пари на света". 

 

Освен това Международната академия за телевизионни изкуства и науки реши да не връчва на Спейси награда Еми през 2017 г. През 2019 г. прокуратурата на Масачузетс свали едно от обвиненията за сексуален тормоз срещу Спейси. Решението е взето във връзка с отказа на 21-годишен мъж, който е ищец, да даде показания.

 

31 милиона долара ще трябва да плати Кевин Спейси на продуцентите на „Къща от карти“, заради загубите в следствие на скандала.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза