Меню

Избрани новини

Звездите

Милиардер плаща на Мадона милион долара за да пее на Евровизия 2019

Материалното бабче ще изпълни две песни на финала на конкурса

Очаква се американската поп-звезда Мадона да приеме изгодна оферта за участие в Евровизия 2019 в Тел Авив през май, научи репортер на LifeOnline.bg.

След седмици на спекулации, израелско-канадският милиардер Силван Адамс е предложил да плати на Мадона над 1 милион долара за нейното представяне, съобщи i24news.tv.

Според Дани Бен-Наим, един от бизнес партньорите на Адамс, очаква се 60-годишната поп-певица, която многократно е пяла в Израел през кариерата си, да приеме предложението в следващите дни.

По информация на "The Times Of Israel", хонорарът, който Мадона ще прибере, за да изпълни 2 песни на "Евровизия", е в размер на 1.5 милиона долара.

Това би било първото й участие в страната от 2012 г. насам.

Израел спечели правото да бъде домакин на Евровизия 2019, когато Нета Бързилай бе обявена за победител в конкурса за Евровизия 2018 с песента си "Toy" в Лисабон.

По-рано този месец KAN News, телевизията която представлява Израел в „Европейския съюз за радиоразпръскване“ (EBU), обяви, че израелският супермодел Бар Рафаели ще бъде домакин на конкурса, който ще се проведе в Тел Авив между 14 и 18 май. Компания на сцената ще й правят продуцентът Ерез Тал, водещият Аси Азар и влогърката Луси Айоб.

Очаква се събитието да привлече над 10 000 международни посетители. 

През последните 3 години броят на туристите в Тел Авив почти се е удвоил и се очаква да достигне рекордно ниво през 2019 година.

Организаторите планират да построят традиционната „Фен зона“ като къмпингов лагер, където в палатки и каравани да бъдат настанявани почитателите на конкурса събиращи се от цяла Европа. Терен за това ще даде един от най-големите паркове в Тел Авив – "HaYarkon",

След като Израел спечели правото да бъде домакин на конкурса за песен на Евровизия 2019, организацията на събитието беше изпълнена с противоречия и политически сблъсъци.

Финансовият спор между Министерството на финансите с държавния телевизионен оператори KAN заплаши да стопира събитието напълно, но компромис в последната минута за финансирането спаси глобалния спектакъл.

KAN се съгласи да вземе заем от 50 милиона шекела (13,5 милиона щатски долара), за да покрие разходите по организирането на събитието, като министерството на финансите осигури заема в случай на отмяна поради смекчаващи обстоятелства като земетресение, война или бойкот от движението по Бойкот за продажба и санкции (БИС).

През последните месеци редица депутати се изказаха и по въпроса за разрешаване на провеждането на конкурсните събития в събота, което е в нарушение на еврейските закони за съботата.

По време на преговорите беше съобщено, че ръководителите на Европейския съюз за радиоразпръскване са поставили редица искания към Израел за да бъде допуснат да бъде домакин на конкурса.

В това число събитията да могат да се провеждат в събота - еврейския ден за почивка и също Израел да предоставя на всички участници и делегации свобода на словото и изразяване и всички участници да получат достъп до страната, независимо от политическите убеждения.

Последното искане дойде след вълна от неотдавнашни противоречия за отказа на израелските власти да позволят влизане на двама видни американски писатели, които са открити критици на израелското правителство.

"Очакваме тази седмица да получим гаранции от министър-председателя по отношение на сигурността и свободата на движение на всеки, който идва на събитието. Тези гаранции са императивни, за да можем да продължим с планирането на събитието, за да гарантираме безопасността на посетителите и поддържане на ценностите на песните на Евровизия за разнообразие и инклузивност”, заяви Франк-Дитер Фрайлинг, председател на референтната група за конкурса за песен на Евровизия.

Вече имаше значителна реакция срещу това събитие от страна на привържениците на движението за бойкот, ликвидиране и санкции (БИС) срещу Израел.

През септември над сто артисти, включително бившият фронтмен на Pink Floyd и известният поддръжник на БИС Роджър Уотърс, режисьорът Лен Роуч и британският комик Алексей Сайле, публикуваха писмо във в. "The Guardian" във Великобритания, призовавайки за бойкот на състезанието, организирано от Израел.

"Евровизия 2019 трябва да бъде бойкотирана, ако домакинът Израел, който десетилетия наред продължава със своите сериозни нарушения на права на човека в Палестина", се казва в писмото, подписано главно от артисти от Западна Европа.

Евровизия се провежда за първи път през 1956 г. с цел да се обедини Европа след Втората световна война. Израел и Австралия са единствените неевропейски страни, които участват в годишния конкурс.

Това ще бъде третият пореден път на Израел за домакинство на спектакъла от първото му влизане през 1973 г. Израел преди това бе домакин на събитието в Йерусалим през 1979 и 1999 г. след победите на Ижар Коен и Алфабета през 1978 г. и транс изпълнителката Дана Интернешънъл през 1998 година.

Превод от английски LifeOnline.bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза