Меню

Разцъкай

Кучето не ви е приятел и още 9 факта за животните, които не трябва да забравяте! (видео)


Мъжките антилопи манипулират психологически женските

През 2010 г. Университетът на Ливърпул установи, че мъжките антилопи Топи са готови да манипулират психологически женските само за да се съвкупляват още веднъж с тях. Женските често бягат и за да предотвратят това, мъжките имитират поведение, което ясно показва, че наблизо има хищник. Животното приема това за чиста монета и остава. В защита на мъжкия можем само да кажем, че женските им позволяват да се доближат до тях само веднъж годишно. В този ден животното копулира с четирима различни партньори, средно по 11 пъти с всеки. Така че е разбираемо защо тапи иска да удължи удоволствието. Но това, което не е много ясно и със сигурност не е похвално, е фактът, че в този ден, дори ако мъжката тапи антилопа види хищник, който се прокрадва до неговия конкурент за вниманието на женската, той ще запази мълчание и няма да даде реален сигнал за тревога. В любовта и войната всички средства са справедливи? 9/11

Някои от тях изглеждат мили и безобидни, но не пренебрегвайте това:

 

Изучаването на поведението на животните не винаги е забавно. Понякога можете да научите нещо, което не е много приятно или дори напълно отблъскващо. 

Или най-малкото никога повече няма да можете да погледнете любимото си животно по същия начин. 

Те не играят по човешки правила и от време на време лесно разбиват сърцата ни, преобръщат стомасите ни и изяждат вътрешностите ни.

По-горе в галерията изброяваме любопитни факти за иначе мили животни.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати