Меню

Разцъкай

Кучето не ви е приятел и още 9 факта за животните, които не трябва да забравяте! (видео)


Морските костенурки могат да изнасилват хора

По време на размножителния си период морските костенурки, които тежат до 180 килограма, се примъкват към женските отзад, поставят лапите си на раменете им, приковават ги към морското дъно и започват процеса на копулация, който може да продължи 12 часа. Всичко е хубаво, когато костенурките се забавляват с костенурки, но има поне два документирани случая на морски костенурки, които се опитват да атакуват хора (и при това мъже) по този начин. Веднъж това се случва в Австралия и на сушата – мъжът прогонил с пръчка похотливата костенурка. Вторият път всичко било доста по-опасно - във водата край бреговете на Хавайските острови и плувец, който бива завлечен на дъното, успява да избяга само защото започна да мушка в лицето на костенурката прясно уловен омар, което силно го смутило. Регистрирани са и подобни атаки от делфини към, жени. Те се опитали да ги завлекат далече от повърхността и очевидно напирали да я обладаят. 4/11

Някои от тях изглеждат мили и безобидни, но не пренебрегвайте това:

 

Изучаването на поведението на животните не винаги е забавно. Понякога можете да научите нещо, което не е много приятно или дори напълно отблъскващо. 

Или най-малкото никога повече няма да можете да погледнете любимото си животно по същия начин. 

Те не играят по човешки правила и от време на време лесно разбиват сърцата ни, преобръщат стомасите ни и изяждат вътрешностите ни.

По-горе в галерията изброяваме любопитни факти за иначе мили животни.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати