Меню

Разцъкай

Кучето не ви е приятел и още 9 факта за животните, които не трябва да забравяте! (видео)


Черната Аспида хапе спящи хора

Змиите се страхуват от хората много повече, отколкото хората от змиите и при първа възможност се опитват да се скрият от очите ни. Почти всички освен черната аспида, която е най-голямата отровна змия в Австралия. Ако обикновена отровна змия инжектира 10-20 мг. отрова при ухапване, то тези влечуги инжектират до 150 mg. И най-лошото е, че тези змии с удоволствие хапят спящи хора. В ново проучване учените анализираха 27 документирани ухапвания от черна аспида. Повечето от тях идват от хора, които са решили, че вдигането на змия е добра идея (стар съвет: ако сте в Австралия, това често е много лоша идея). В 10 случая обаче змията е нападнала неагресивни хора. В седем - когато жертвите са били в леглото. Най-неприятното е, че учените нямат представа защо тези змии хапят спящи хора. Така че лека нощ, австралийци. 11/11

Някои от тях изглеждат мили и безобидни, но не пренебрегвайте това:

 

Изучаването на поведението на животните не винаги е забавно. Понякога можете да научите нещо, което не е много приятно или дори напълно отблъскващо. 

Или най-малкото никога повече няма да можете да погледнете любимото си животно по същия начин. 

Те не играят по човешки правила и от време на време лесно разбиват сърцата ни, преобръщат стомасите ни и изяждат вътрешностите ни.

По-горе в галерията изброяваме любопитни факти за иначе мили животни.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати