Меню

Разцъкай

Кучето не ви е приятел и още 9 факта за животните, които не трябва да забравяте! (видео)


Дънните риби са егоистични предатели

Двама души, които си почивали на брега на езеро, се натъкнали на мечка. Единият казва: "Радвам се, че имам маратонки на краката си." Вторият отговаря: "Какъв е смисълът? От мечка не можеш да избягаш." Първия: "Но аз ще те изпреваря.". Тази дебелашка шега е отлична илюстрация на стратегията за оцеляване, която е изключително разпространена в животинското царство. Някои същества обаче, както наскоро беше открито в университета в Салфорд, отиват дори по-далеч от това и от гледна точка на човешкия морал са истински демони на ада. В проучване, включващо изучаване на поведението на двуточковия астианакс, учените установиха, че тази риба умишлено наранява себеподобните си, за да привлече вниманието на хищника и да предотврати заплахата за себе си. Понякога няколко риби обединяват сили и заедно раняват една нещастна жертва, отклонявайки опасността от себе си. 10/11

Някои от тях изглеждат мили и безобидни, но не пренебрегвайте това:

 

Изучаването на поведението на животните не винаги е забавно. Понякога можете да научите нещо, което не е много приятно или дори напълно отблъскващо. 

Или най-малкото никога повече няма да можете да погледнете любимото си животно по същия начин. 

Те не играят по човешки правила и от време на време лесно разбиват сърцата ни, преобръщат стомасите ни и изяждат вътрешностите ни.

По-горе в галерията изброяваме любопитни факти за иначе мили животни.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати