Меню

Разцъкай

Кучето не ви е приятел и още 9 факта за животните, които не трябва да забравяте! (видео)


Слоновете ядат хора

През 2011 г. в Западен Бенгал, Индия, село бива обсадено от слонове, които нападнаха хората и ги сгазиха като буболечки. По-голямата част от населението смята слоновете за свещени животни и следователно не може да вдигне ръка срещу тях, но местните власти решават да направят изключение за една особено агресивна женска, която по това време е отнела 17 живота. За ужас на ловците те открили човешки останки в стомаха на слона. В нейна защита много свидетели твърдят, че слоницата е „полудяла“, след като е видяла фермери да преследват уплашеното й слонче. Този случай обаче не е изолиран. Учените многократно са констатирали, че слоновете изравят мъртви хора и ги изяждат. И в допълнение, тъжната история от 1956 г. за слон на име Чанг от зоологическата градина в Цюрих е добре известна. Той беше доста избухлив и гневен, но все пак спечели любовта на една редовна посетителка, Берта Уолт, която вярваше, че „всички животни са по-добри от хората“. Един ден тя открила как да влезе в заграждението за слонове и решила наистина да се сприятели с животното. Тя изпълнила плана си под прикритието на мрака, но Чанг не оцени прекрасния импулс на душата й - той я уби и изяде нея, всичките й дрехи и обувките й. Зоологическата градина обаче не евтаназира животното, а гледачът на слона Ханс Райтман се намеси и активно се противопостави на идеята. Вече трябваше да се досетите как свърши - малко след закуска с Берта, Чанг обядва с Ханс. 3/11

Някои от тях изглеждат мили и безобидни, но не пренебрегвайте това:

 

Изучаването на поведението на животните не винаги е забавно. Понякога можете да научите нещо, което не е много приятно или дори напълно отблъскващо. 

Или най-малкото никога повече няма да можете да погледнете любимото си животно по същия начин. 

Те не играят по човешки правила и от време на време лесно разбиват сърцата ни, преобръщат стомасите ни и изяждат вътрешностите ни.

По-горе в галерията изброяваме любопитни факти за иначе мили животни.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати