Меню

Разцъкай

Кучето не ви е приятел и още 9 факта за животните, които не трябва да забравяте! (видео)


Кучето няма да те спаси

Всички сме чували сърцераздирателни истории за кучета, спасяващи стопаните си от сигурна смърт, но според изследователи от Университета на Западно Онтарио това е изключение от правилото. Повечето кучета не са достатъчно умни, за да подадат ръка за помощ. Още по-лошо, не им пука. По време на първия тест 12 собственици на кучета разхождат кучетата си около празно място. Има само един непознат на терена и скрита камера – нищо повече. По пътя към мястото, предварително обсъдено с организаторите на експеримента, собственикът на кучето паднал и се престорил, че получава сърдечен удар. Какво прави кучето? Да, нищо - изчакват няколко минути собственикът да стане и след това започват да си вършат работата, с изключение само на едно кученце, което изтичало до другия човек и започнало да му се гали. Изследователите смятат, че може би кучетата просто са се смутили от присъствието на непознатия, така че е проведен втори тест. Върху собственика, който бил сам с кучето в празна стая, внезапно паднала библиотека, притискайки го на пода. Собственикът на кучето моли животното да избяга и да извика за помощ, но животното просто стои и не прави нищо. Оказва се, че не е много добър приятел на човека. 2/11

Някои от тях изглеждат мили и безобидни, но не пренебрегвайте това:

 

Изучаването на поведението на животните не винаги е забавно. Понякога можете да научите нещо, което не е много приятно или дори напълно отблъскващо. 

Или най-малкото никога повече няма да можете да погледнете любимото си животно по същия начин. 

Те не играят по човешки правила и от време на време лесно разбиват сърцата ни, преобръщат стомасите ни и изяждат вътрешностите ни.

По-горе в галерията изброяваме любопитни факти за иначе мили животни.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати