Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Хакерски атаки сринали Фейсбук и Инстаграм в Европа и САЩ

Милиони потребители на двете социални мрежи вчера не можеха да влязат в профилите си

13 март 2019 г. ще остане в историята на двете социални мрежи Фейсбук и Инстаграм, с около час пълен и тотален срив, по време на който милиони потребители от Европа и САЩ не можеха да влязат и да използват личните си профили.

При опит за влизане в социалната мрежа от админа на "Фейсбук" се появяваше прозорец с надпис - не работи заради поддръжка, моля потребителите да пробват след няколко минути.

Малко преди това потребители алармираха за проблеми с услугите на Google Gmail и Drive в световен мащаб.

Това не е прецедент в историята на двете социални мрежи, такива сривове бяха регистрирани и през 2018-та и 2015-та година.

Тази година, това се случи само дни след като Марк Зукърбърг обяви, че социалната мрежа и технологичен гигант “Фейсбук” готви голяма промяна във философията на компанията с акцент върху сигурната лична комуникация.

Вместо компанията да поощрява публичната комуникация, както е в момента с пускането на статуси и коментари, тя ще обърне по-сериозно внимание върху личните съобщения.

Зукърбърг коментира, че това ще стане след промени, които ще позволят потребителите на “Инстаграм”, “Фейсбук”, “УатсАп” и “Месинджър” да си изпращат съобщения.

За разлика от публичните съобщения, които всеки ден пускаме в личните си профили в социалната мрежа, тази комуникация ще може да бъде изтривана след определен период от време.

Зукърбърг описва предстоящата промяна като преминаването от “дигитален градски площад”, каквото в момента представлява “Фейсбук”, към “дигитален хол”. Това ще рече, че много по-малки групи от хора ще могат да комуникират в защитена среда.

Новата посока, в която ще тръгне компанията, притесни Силициевата долина, като се появиха коментари дали “Фейсбук” ще може да таргетира реклама онлайн в платформа, която е насочена предимно към личната комуникация.

Зукърбърг не разказа в подробности как точно ще се случи промяната, но отбеляза, че е наясно със скептицизма на масите към социалната мрежа, особено след скандалите с лични данни.

Не е изключено, вчерашните технически проблеми да са се дължали именно на тези промени...

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати