Меню

Избрани новини

Пикантерии

Внимание свалячи! Фейсбук забрани и мръсните статуси!

Освен голите снимки и видеа – вече и мръснишките постове и коментари не са добре дошли

Администрацията на социалната мрежа Фейсбук въвежда нови ограничения на споделянето на сексуално съдържание, научи репортер на LifeOnline.bg.

До момента забранени бяха единствено откровено порнографските материали. Сега вече няма да бъдат толерирани и голи тела, еротични танци и жестове, както и текст с откровено сексуален смисъл.

Новите рестрикции идват с поредното актуализиране на правилата в социалната мрежа. А целта е привличане на внимание към проблемите на сексуалното насилие и експлоатация.

„Ние ограничаваме използването на прекомерното сексуално изразяване, което може да доведе до затормозяване, тъй като определена част от нашата глобална общност може да възприеме много болезнено подобно съдържание и това може да навреди на способността на хората да се свързват с приятелите си и с по-широката аудитория“, коментираха необходимостта от новите правила от компанията, цитирани от Tribune.bg

Междувременно смятаната до скоро свободна блог зона за обмяна на съдържание за възрастни Tumblr също обяви, че въвежда пълна забрана за еротично съдържание в платформата си.

Тя влиза в сила още от 17-ти декември т.г.

В блога си Tumblr казва, че забранява всякакво съдържание, което показва полови органи, полуголи жени, секс и др.

Правят се изключения само за голи класически статуи и протести, на които има голота. За сега остава разрешен и текстът с еротично съдържание, както и рисунки с голота, но не и секс.

От 17-ти декември Tumblr ще активира алгоритъм, който ще анализира съдържанието на платформата и ще премахва това, което нарушава правилата.

До тогава сайтът ще изпраща имейли на потребителите, които имат такова съдържание в профилите си, да го изтеглят и да ги уведоми за промените.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза