Меню

Избрани новини

Пикантерии

Белезници щракнаха за скандалната кума на Гущеров Милена Пилева - източила 300 бона от еврофондове с далавери

Пилева е близка приятелка с новата жена на Гущеров – Светлана и е била разследвана за рекет чрез проституция

Милена Пилева, дъщеря на търговския директор на „Винпром – Карнобат“ Емил Пилев, е една от задържаните заедно със студентката Таня Йорданова във връзка с разследване за източване на еврофондове.  29-годишната Пилева живее в София и често може да бъде забелязана в хайлайф средите, тя е сред най-близките приятелки на плеймейтката Светлана Василева, вече Гущерова. 

Кумува на сватбата й с Християн Гущеров. Милена не за първи път има проблеми с право охранителните органи.

Преди години тя е била разследвана затова, че задно с Василева е участвала в схеми за шантаж и рекет над клиенти на бившата плеймейтката. 

Нейната роля е била директно да казва на платежоспособни мъже колко трябва да си платят, за да нямат проблеми в семействата си. Според източници на HotArena близки до МВР, много вероятно е сега след ареста на Милена Пилева да бъде възобновено и разследването срещу нея за рекет чрез проституция.

Без оглед, че публичната информация гласи, че Милена се занимава с търговия на модни облекла и домашни потреби, според справка в Държавен фонд "Земеделие", тя е взела около 22 хиляди лева по земеделски програми през изминалите 24 месеца.

През седмицата при прочит на фирмените дела на Таня Йорданова излезе името на Пилева. Йорданова е от Карнобат, студентка в Пловдив, и очевидно поне според финансовите схеми -млада земеделка. 23-годишната дама е дъщеря на служители в една от свързаните фирми с "Винпром-Карнобат" - "Вин.С. Индустрийс" ООД. През 2015 прави свое дружество едноличен търговец "ТАНИВА - ТАНЯ ЙОРДАНОВА", чрез което взема 300 бона от ДФ "Земеделие" само за година.

Милена също създава своя фирма ЕТ "МИЛЕНА ПИЛЕВА - ЕКОФОРЕСТ", като чрез нея взима по-скромните 22 хиляди лева за 2017 и 2018 година. Дружеството е регистрирано на адрес в столицата, на който има още 67 фирми.  Това, което свързва двете млади дъщери на лица от крупния алкохолен бизнес, е че през 2016 година основават обща фирма - "ТЕРА ГРЕЙН" ООД.

В нея равноправно участие имат още 6 ЕТ-та: МИЛЕНА ПИЛЕВА - ЕКОФОРЕСТ, АГРОКРАСИ - КРАСИМИР ЙОРДАНОВ, ТОПАЗ - Димитър Балджиев, ГРОЗД - БЕЛУН ХАЗЪРБАСАНОВ, Биоплант - Николай Трифонов и АГРИКА - КАМЕЛИЯ ДИМИТРОВА.

Според учредителния акт на фирмата, тя е създадена с цел организация на производители на земеделски продукти за извършване на продажба на стоки от собствено производство, а именно отглеждане и създаване на общ пазар на зърнено-житни и маслодайни култури. Нищо общо с лозарските програми, от които припечелват повечето от съдружниците в "Тера Грейн".

Само за 2 години от ДФ "Земеделие" Белун Хазърбасанов е взел 500 хиляди лева, Николай Трифонов - 408 хиляди, 23-годишната Камелия Димитрова - 450 хиляди лева, Таня Йорданова - 300 хиляди, Димитър Балфжиев - 216 хиляди, Милена Пилева - 22 хиляди, Красимир Йорданов - 32 хиляди.

Общият знаменател между всички участници е Миню Стайков. Днес на алкохолния бос и на седем негови приближени са повдигнати обвинения за участие в престъпно сдружение, занимаващо се с злоупотреби с еврофондове. Както стана ясно от изнесените данни от TrafficNews.bg фирмите на въпросните хора са свързани с бизнес империята „Карнобат“. 

Петима от обвиняемите са задържани за 72 часа. Шестият е Миню Стайков, който е в ареста заради друго досъдебно производство за нелегално производство и продажба на цигари и други акцизни стоки. Двама от обвинените пък се намират на територията на Турция, тъй като една от жените, замесена в схемата, има сериозни здравословни проблеми и се лекува в съседката ни, пише trafficnews.bg.

„По програмата за селските райони са поискани и одобрени от ДФ „Земеделие“ за плащане 11,5 млн. лв., като в резултат от действията на прокуратурата, макар и доста трудно, тези пари не са платени до момента.

По втората програма – конверсия на лозя, са поискани над 7 млн. лв., а са получени малко над 5 млн. лв." обясни заместник-главният прокурор. 

Според Гешев схемата се случвала като фирми, кандидатствали по двете програми, формално не са били свързани с реалните собственици. Всички притежатели на тези търговски дружества са роднини, деца или служители, свързани с "Карнобат". Причината била, че всяка една от програмите можела да отпуска по 2-3 милиона лева на дружество. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от две до осем години.

Източник ХотАрена.бг

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати