Меню

Избрани новини

Фен зона

Честит Рожден ден: Владо Карамазов на 40!

Всички лека-полека остаряват, дори и секссимволите

Има популярни личности, за които времето сякаш е спряло, както примата на българската естрада Лили Иванова, например.

Има други, които остаряват красиво, трети, които не дават на старостта да ги застигне и се борят с нея на всички нива - с фитнес, йога, кремове, операции, филъри и т.н.

Има четвърти, които назряват с годините естествено, нормално, с типичните белези на възрастта, която достигат.

И пети, за които си мислим, че трябва да останат вечно млади и не можем да повярваме, че годините и при тях лека-полека се изнизват.

Един такъв артист от българската сцена е Владо Карамазов, който днес - на 27 април навършва 40 години.

Възраст, в която естествено още е млад и изпълнен с енергия, но вече много по-опитен, улегнал, натрупал знания и практика, помъдрял и успокоен.

Владо е роден в София, в семейството на спортисти - ръгбист и лекоатлетка. Има по-голям с две години брат - Иван Александров, който е майстор-сладкар.

С брат си Иван

Имал е чудесно детство, за което си спомня и досега с умиление.

Проговорил е много късно, чак на 5 годинки.

Като малък е заеквал и не е можел да изговаря хубаво "р", но майка му го е водила на логопед и проблемът е бил решен овреме. 

С майка си и брат си като деца

Не е мечтал за актьорството от дете, напротив след завършване на основното си образование отива да учи в ТОХ (Техникум по обществено хранене).

Един ден на кафе със съученици си говорят, кой къде ще продължи да учи за висше образование, и той за първи път тогава изрича на глас, че иска да стане актьор.

Записва се в юношеска театрална школа и оттам нататък светът му става театър, кино и телевизия.

Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на професор Надежда Сейкова и доцент Веселин Ранков през 2002 г.

През същата година се присъединява към трупата на НТ "Иван Вазов".

Една от първите му роли на малкия екран е в ситкома "Тя и Той".

Процъфтява кариерата му и на тв водещ в предаванията - "Без багаж", "Сървайвър" - 2, 3, 4 и 5 и Лотария България.

Като водещ на "Сървайвър"

Следват сериалите "Дървото на живота" и "Четвърта власт", а днес го гледаме в медицинската сага "Откраднат живот" и криминалната драма "Дяволското гърло", където играе следователят от Смолян Филип Чанов и си партнира с Теодора Духовникова.

С Теодора Духовникова в "Дяволското гърло"

Ролите му в театъра са десетки, а единственото му засега участие в пълнометражен филм е този на режисьора Петър Попзлатев - "Аз съм ти" - любовна драма с ретроспективни елементи.

Истинското му име е Владимир Александров. Получава артистичния псевдоним Карамазов от режисьорката Лилия Абаджиева - взет от романа на Достоевски "Братя Карамазови".

Днес този псевдоним му се струва претенциозен и нелеп, дори малко съжалява, че е проявил такъв наивитет и го е приел за свое артистично име, но уви вече е късно...

Освен пред кино камерите и на театралната сцена, Карамазов участва и в много рекламни клипове, освен това усилено се занимава с благотворителни кампании и инициативи - на Уницеф, Българската Коледа, Нощ на театрите, Фортисимо Фамилия и др.

Негови най-любими хобита са пътешествията, гмуркането и пистовите мотори.

На екскурзия в Париж

Актьорите, на които се възхищава и от които твърди, че е научил много неща са Христо Шопов и Мария Каварджикова.

Мрази прозвището "секссимвол", според него е повърхностно и лекомислено.

Определя характера си като тежък и труден, лесно се ядосва, иска нещата да се случват бързо, често мрънка и нервничи. Не са му симпатични прекалено отракани, пробивни и нахални жени. Предпочита скромни дами с чувство за хумор и добро, но не прекалено самочувствие.

С Теодора Духовникова в "Дяволското гърло"

За интимният му свят малко се знае, тъй като не е засичан с любима жена на публични места, с неговата сексуалност се спекулира много.

Но важното е той да е щастлив и да се чувства добре в кожата си - независимо с мъже или с жени.

Екипът на LifeOnline.bg му желае много здраве, щастие, късмет, още по-големи роли и много попътен вятър в океана на живота!Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза