Меню

Избрани новини

Клюкарник

В последните мигове от живота си Анахид Тачева не познавала децата си!

Поредица от трагични събития отключили деменцията й

 

Една от най-известните говорителки на Българската национална телевизия Анахид Тачева, издъхна на 82-годишна възраст на 18 ноември.

 

В последните години здравето на любимката на Тодор Живков бе сериозно разклатено.

 

Тя страдашe от прогресивна деменция и губеше паметта си. В последните седмици от живота си не разпознавала абсолютно никого от роднините си, дори собствените си деца.

 

Анахид нямала никакви спомени за живота и самоличността си - нито добри, нито лоши.Заболяването отключила след внезапната загуба на сина си Митко Цонев, който издъхна през 2016 година от масивен инсулт едва на 57-годишна възраст.

 

 

После пък след тежка депресия сестра му Теодора направи опит за самоубийство и бе между живота и смъртта в продължение на дни в Пирогов.

 

Тогава Анахид, която бе заминала да живее при дъщеря си Анахид в Щатите, се върна у нас, за да поеме грижите около едно от децата на Теодора, което социалните служби настаниха в дом.Тежките лични драми, преживявания и стрес били причината легендата на държавната телевизия да развие пагубна деменция, като лечението й до последно било при най-добрите лекари в Америка.Всъщност първия сигнал, че деменцията започнала да я погубва, дошъл преди две години, когато Анахид  спряла да говори за покойния си син Димитър Цонев и спомените й с него излетели от паметта й.

Въпреки че пръснали хиляди долари за лечение, то не повлияло на коварната болест и така и не могли да спрат нейния пагубен ход, пише „Ретро“.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати