Меню

Избрани новини

Звездите

Организаторите на "Златната малинка" изтеглиха наградата на Брус Уилис заради болестта му

Тежко мозъчно заболяване прекратява кариерата на Брус Уилис

 

Организаторите на антинаградата "Златна малинка", която се присъжда за най-лоши постижения в киното, оттеглиха решението си за наградата на Брус Уилис.

 

„След дълго обмисляне взехме решението да оттеглим наградата, присъдена на Брус Уилис поради неговата новоразкрита диагноза“, казаха в изявление съоснователите на „Златната Малинка“ Джон Уилсън и Мо Мърфи. 

 

Ако здравословното състояние на някого е фактор при вземането на решения и/или работата му, ние признаваме, че това е неприемливо.“

 

 

Уилсън и Мърфи добавиха, че същото решение е взето и за актрисата Шели Дювал (Сиянието), след като тя разкри злоупотреби с личността й на снимачната площадка от режисьора Стенли Кубрик.

Припомняме, че по-рано организаторите на антинаградата създадоха специална номинация за Уилис, който миналата година участва в 8 ленти със съмнително качество.

 

Преди дни стана ясно, че Брус Уилис, който наскоро навърши 67 години, е решил да сложи край на филмовата си кариера.

Причината е диагнозата "афазия". Това съобщи в социалните мрежи от името на цялото семейство бившата му съпруга Деми Мур.

 

"Нашият любим Брус има здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, която засяга познавателните му способности. В резултат на това Брус напуска кариерата, която означаваше толкова много за него", написа Мур.

 

"Това е наистина предизвикателно време за нашето семейство. Ние сме ви много благодарни за продължаващата ви любов, състрадание и подкрепа. Преживяваме това като силно семейство и искахме да се обърнем към феновете, защото знаем колко много означава той за вас и вие за него. Брус винаги казва: „Ще оцелеем“ и заедно планираме да направим точно това. С любов - Ема, Деми, Румър, Скаут, Талула, Мейбъл и Евелин.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Demi Moore (@demimoore)

 

Афазията е неврологично разстройство, което възниква след увреждане на мозъка (инсулт, нараняване на главата, тумори или възпаление в мозъка).

В резултат на афазията се засягат езиковите способности: да се говори, разбира, чете, пише. Все още няма специфично лечение, но сесиите с логопед и невролог често показват подобрение и възстановяване.

 

На запитване от списание Variety семейството на актьора отговори, че нямат други коментари по вече казаното от Деми Мур. В началото на тази година някои медии съобщиха за деменцията на Брус Уилис, но тази информация нямаше никакво потвърждение от актьора или негови представители.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 



Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати