Меню

Избрани новини

Звездите

Джони Деп се завръща на екран в ролята на Луи XV (видео)

Звездата загуби голяма част от ангажиментите си заради скандалите покрай развода си

 

Холивудският актьор Джони Деп, известен с ролите си в "Карибски пирати" и "Фантастични животни и къде да ги намерим", ще изиграе ролята на френския крал Луи XV във френски филм, чието заглавие все още не е обявено, съобщи ЮПИ.

 

Френската актриса и режисьор Маиуен льо Беско ще се въплъти ролята на метресата на монарха Жан дьо Бари, която загива на гилотината по време на Френската революция.

 

Маиуен ще бъде и режисьор на продукцията, която ще се снима в двореца Версай и в околностите на Париж през лятото.

 

Самият Деп беше женен за френската звезда Ванеса Паради и е живял в Париж, но това ще е дебютната му роля във френски филм.

 

 

Джони Деп загуби голяма част от договорите си за големи продукции след като загуби дело за клевета. По време на разразилия се скандален развод, той бе наречен бия на жени от британски таблоид.

 

Съдът обаче отхвърли жалбата на Деп, с което де факто потвърди твърдението, че е насилник. Холивудските гиганти реагираха светкавично и се разграничиха от звездата си и прекратиха договора му за третата част на франчайза „Фантастични животни и къде да ги намерим“, но въпреки това ще изплатят полагащия му се хонорар.

 

 

Луи XV е известен със своето неадекватно и некомпетентно управление, което сериозно намалява силата и престижа на френската монархия – както вътрешен, така и международен.

 

В страната той не успява да разреши основните проблеми, които разделят френското общество: враждата между йезуити и янсенисти, господстващото положение на привилегированите класи, короната не съумява да ги накара да плащат справедлив дял от данъците.

 

Влиянието на кралските фаворитки като мадам Помпадур и графиня дю Бари още повече отблъскват народа от него. Може да се каже, че именно неговото управление предпоставя бъдещата Френска революция.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Как оценявате нивото на българските сериали?

 

Покажи резултати