Меню

Избрани новини

Звездите

Съдът отхвърли иска за клевета на Джони Деп срещу „Сън“

Таблоидът го нарече "бияч на съпруги"

 

Карибският пират Джони Деп (57) загуби делото за клевета, което бе завел срещу издателя на британския в. "Сън" заради определението, че е "бияч на съпруги", съобщи БТА като цитира Ройтерс. Съдията по делото прецени, че обвиненията в статията са "верни по същество".

 

Джони Деп заведе дело срещу "Нюз груп нюзпейпърс" и главния редактор Дан Утън за клевета в статия на Утън във в."Сън" от 2018 г., в която актьорът е наречен "бияч на съпруги". Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици.

 

В хода на делото съдия Андрю Никол от Висшия съд на Лондон изслуша показанията и на Деп, и на бившата му съпруга Амбър Хърд, които взаимно се нападаха за бурния си брак, за извънбрачни връзки, детайли за начина на живот и битката на Деп с алкохола и наркотиците, за свирепите им семейни свади.

 

Двамата се обвиниха взаимно в насилие.

 

 

"Приемам, че ответниците показаха, че думите, които са публикували, са верни по същество... Следователно искът се отхвърля", се посочва в решението на съдията, което може да има огромни последици върху репутацията и бъдещата кариера на Деп, отбелязва Ройтерс.

 

Хърд заяви в показанията си, че Деп се превръщал в своето ревниво алтер его "Чудовището", като прекали с алкохол и наркотици. Той често я заплашвал с убийство, твърди тя. Хърд посочи 14 случая на изключително насилие, при които актьорът я е душил, бил, ритал.

 

Деп каза пред съда, че никога не е упражнявал насилие към бившата си съпруга. Според него твърденията ѝ са лъжа и изтъкна, че загубил върха на пръста си, след като тя го замерила с бутилка водка по време на жесток скандал помежду им в Австралия.

 

Съдия Никол отхвърли определението на Деп за Хърд като за "златотърсачка" и определи като лъжа неговите твърдения, че тя лъже. 

 

"Установих, че повечето от нападенията над госпожица Хърд от страна на господин Деп са доказани", заяви съдията и прие, че 12 от 14-те изброени от Хърд нападения наистина са се случили.

 

"Лондонският Висш съд отсъди, че ние сме били прави да определим актьора от "Карибски пирати" като бияч на съпруги за бруталните му нападения срещу бившата му съпруга", пише в обширна статия в електронното издание на в. "Сън" по повод на съдебното решение. В материала се подчертава, че решението е победа за свободата на медиите.

 

"Сън" зае позиция и води кампания в защита на жертвите на домашно насилие от повече от двадесет години", каза говорител на "Сън", цитиран в публикацията на онлайн изданието.

"Жертвите на домашно насилие не бива да бъдат заглушавани и благодарим на съдията, благодарим и на Амбър Хърд за куража ѝ да даде показания пред съда".

 

 

 

Джони Деп

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза