Меню

Избрани новини

Звездите

Скука, шамари и грозни рокли на „Оскарите“ (видео и снимки)

Уил Смит шамароса Крис Рок и после получи "Оскар"

 

След миналогодишната церемония на Академията всички останаха с впечатление, че няма как да има по-зле заформени награди, а надеждите на Холивуд всичко да се върне в руслото на нормалния блясък, смях и добро настроение на 94-те награди „Оскар“ не се сбъднаха.

 

Тягостна атмосфера, зле прикрито лицемерие и напрежение се усещаше през цялото време и както всички видяха, нищо не мина както трябва.

 

Обидно слаб сценарии, дебелашки шеги и зле подготвени водещи - това видяха малкото останали зрители по време на 94-ата церемония на наградите "Оскар", които бяха раздадени снощи.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jessica Hart (@fromdocstoloubs)


Очакваното влияние на войната в Украйна над речите на наградените така и не се случи и почти никой освен Франсис Форд Копола не спомена конкретно Украйна, а само някакви заобиколни изречения за борбата на доброто и злото в днешно време.

 

Дори от устата на родената в Украйна Мила Кунис не чухме името на родината й. От академията само пуснаха надписи за едноминутно мълчание в памет на жертвите и призив за благотворителност в полза на пострадалите.

 

Иначе сред наградените най-голяма изненада е победителят тази година. Филмът “Кода”, който получи общо три номинации и спечели във всяка една от тях, включително в категорията за най-добър филм.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Centro Cegi (@centrocegi)

 

Очаквано наградата най-добра мъжка роля отиде при Уил Смит за участието му в “Методът Уилямс’.

 

“Искам да благодаря на цялото семейство Уилямс, че повериха историята си на мен”, каза актьорът в иначе дългата си реч при която се разплака. Той се обърна към сестрите Уилямс, които присъстваха на церемонията. филмът разказва за житейската история на големите спортистки.Актрисата Джесика Частейн получи своя първи “Оскар” за ролята си във филма “Очите на Тами Фей”. Ариана ДеБоуз взе статуетка за най-добра поддържаща женска роля за образа си на Анита в адаптацията на Стивън Спилбърг по хитовия мюзикъл „Уестсайдска история“.

 

Награда за най-добра поддържаща мъжка роля взе Трой Коцур. Той стана втория глух актьор, печелил отличието. Джейн Кампиън спечели своя втори “Оскар” в категорията “Най-добър режисьор” за работата си по филма "Силата на кучето".

 

Крис Рок излезе на сцената за да разкрие носителя на наградата за най-добър документален филм.В началото на изявлението си, комикът направи няколко шеги, включително една за новата прическа на Джейда Пинкет Смит, съпругата на Уил Смит. Тя беше с късо остригана коса, тъй като от около година страда от тежко автоимунно заболяване.

 

Шегата обаче не й се хареса и Уил Смит скочи от мястото си, качи се на сцената и зашлеви шумен плесник на Крис Рок, преди да си седне отново. Въпреки че телевизията заглуши звука, можеше да се чуе как Смит крещи „Дръж името на жена ми далеч от шибаната си уста“, докато Рок се опитваше да продължи монолога си.

 

„О, уау“, каза Рок веднага след шамара. „Уил Смит току-що ме заби с шамар. Уау, пич", добави Рок.

 

Скандалната случка се случи преди Смит да бъде награден за актьор на годината. При получаването на своя „Оскар“ той се извини на академията, но не и на Крис Рок, като призна, че съжалява. Той разказа как след като ударил колегата си Дензъл Уошингтън го дръпнал настрани и му казал „Стегни се братле и внимавай какво правиш. Дяволът идва точно когато си на върха…“.

 

В социалните медии нашироко се обсъжда постъпката на Уил Смит, а мненията са разделени между това, дали е инсценировка с цел привличане на внимание или наистина Смит не успя да си сдържи нервите.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза