Меню

Избрани новини

Афиш

И Катето Евро написа книга (снимки)

"Катерина Евро... и още нещо!" е заглавието на биографичната книга на усмихнатата актриса

Почти всяка публична личност като навърши една определена възраст изпитва нужда да опише житейските си перипетии в книга.

Тази необходимост за споделяне с публиката на лични истории застигна и чаровната актриса Катерина Евро.

Станала любимка на 3 поколения българи с ролята си в "Оркестър без име", Катето е изляла всички свои спомени от най-ранно детство, през юношеските години, майчинството и миговете пред кино камерите пред своята приятелка и биограф - Диляна Ценова Гогова.

Неразказвани истории от детството и живота на актрисата, събрани в автобиографичната книга, връщат читателите 60 години назад и ги потапят в една атмосфера на тъга, сантименталност и усмихнати моменти.

Катето Евро е родена в семейството на албанец и българка и има двама братя, всъщност на по-малкият й брат Пепи е посветена и книгата.

А втория й брат Александър Спиридонов се ражда, когато актрисата е вече на 15 години.

В първата част на четивото е описан живота на Катето Евро, а във втората част известни личности разказват спомени за култовата актриса.

Истории за едно разделено семейство, деца поверени на грижите на лелки в седмична детска градина, липса на родителска ласка и други тежки моменти от детството на актрисата се редуват с мили спомени, изпълнени със слънчеви лъчи и смях.

В книгата Катето разказва за любовта си към покойния си съпруг и баща на сина й Александър Кадиев, за пакостите на Сашко като малък, за брат си Пепи, който вече е покойник, за втория си брат Александър, който се ражда, когато Катерина е вече на 15 години.

Съпругът си Жорж тя е ревнувала много. Смятала е, че е много красив и изгаряла от ревност. Дори когато отивали на ресторант все го следяла с поглед той да не погледне друга.

За баща си, с когото са били разделени с малкия й брат Пепи, за другия брат - Сашо от втория брак на майка си и щурите им истории заедно, за сина си, който не е искала да става актьор, за мъжа си Жорж, за любимите колеги от театъра и киното, за сълзите и радостите в живота й - една, от които е внучката й Катя, за ясновидските способности на майка й, която й предрекла и че ще бъде актриса, и че смъртта ще я раздели със съпруга й, както и че ще има момиченце с нейното име...

Всичко това можете да прочетете в новата биографична книга за Катето Евро - "Катерина Евро... и още нещо" на издателство "Колибри".

Премиерата на книгата е днес - 11 април

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати