Меню

Избрани новини

Клюкарник

Съдът отне половин милион от Ирена Милянкова придобит от сводничество

Прокуратурата е проверявала 10-те години от съвместното съжителство на Милянкова с осъдения за склоняване към проституция Росен Чолов

Отнеха незаконно придобито имущество за 547 507 лв. от модела Ирена Милянкова и бившия й мъж Росен Чолов - Чолата.

Решението на Софийския апелативен съд е по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Бизнесменът е осъден да плати 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи, съобщава bTV.

От модела и бизнесмена са отнети левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София. Имотът не може да им бъде отнет, тъй като е купен с банков заем.

През целия проверяван 10-годишен период Чолов и Милянкова, с която е живеел на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит, сочат изчисленията на КПКОНПИ.

През 2013 г. Росен Чолов беше привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция. Според прокуратурата той и съучастниците му са набирали млади момичета, на които предлагали работа в модна агенция. Офертите били за участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове. На по-късен етап започвало и склоняването да предлагат сексуални услуги с обещанието за добро възнаграждение.

Освен като модел, Ирена Милянкова е популярна и с участието си в криминалния телевизионен сериал „Под прикритие“, където играе сходна с живота си роля.

Източник btvnovinite.bg

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати