Меню

Избрани новини

Афиш

Весела Бабинова с Икар за поддържаща женска роля (трейлър)

Звездата от "Вездесъщият" и "Денят на бащата" се превъплъщава успешно в чалга икона от 90-те в "Поп-фолк хроники"

Младата актриса Весела Бабинова получи награда "Икар"- 2019 за поддържаща женска роля в документалната представление "Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми".

Постановката е дело на режисьорката Неда Соколовска и се поставя в "Малък градски театър зад канала".

Всички интервюта в текста са автентични, актьорите сами са ги записвали, намирали са съответните хора от мутренския антураж и чалготеките, поп-фолк певици и т.н.

Елкипът е ходил до Димитровград, за да събира материал, имали са срещи и в Пайнер ТВ.

В комедийния спектакъл актьорите играят със слушалки в ушите си, слушайки текста от интервютата и пресъздават думите в реално време.

"Актьорите предават дословно спомените на емблематични за периода изпълнители, на анонимни свидетели и преки участници в най-скандалните му епизоди.

Техните разкази разкриват един свят на апокалиптична празничност, показност и насилие, свят на пайети и гилзи, триумф и безнадеждност, в който само музиката е убежище на загубения морал", разкрива режисьорката Неда Соколовска.

Тези дни можем да гледаме Бабинова в спектакъла "Празникът", чиято премиера беше на 30 март, но следващите дати са днес - 4 април, на 7-ми и на 18-ти.

Постановката е сценична адаптация на британеца Дейвид Елдридж по датския филм "Festen" на Томас Винтерберг от 1998 г.

Редом с нея играят Иван Бърнев, Бойко Кръстанов, Мак Маринов.

Режисьор е Явор Гърдев.

Първата й награда Аскер е именно за ролята на Коля Лебедушкин в неговото представление "Нощна пеперуда", преди 7 години.

Масовия зрител я разпознава като Мария от "Вездесъщият" и като Калина в сериала по БНТ "Денят на бащата", където си партнира със Захари Бахаров.

Баба й и дядо й по майчина линия са кардиолог и зъболекар от Благоевград, с които са свързани много забавни моменти от детството й.

Голямата любов на Весела е Лило Петров, син на Теодора Димова и внук на Димитър Димов. От почти три години Веси и Лило са лудо влюбени. 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза