Меню

Избрани новини

Клюкарник

Шампанско и стриди за помена на Илия Павлов

Семейството му отбеляза датата на смъртта му по свой начин. Дарина и децата не отидоха на гроба му

Близките на Илия Павлов отбелязаха 16-ата годишнина от смъртта му, която се навърши през този март, по противоречив начин, писа „Ретро“. Вдовицата на боса на „Мултигруп“ и трите му деца се събрали на пищна вечеря в чужбина, на която гърмели от любимото шампанско на Илия – „Дом Периньон“, и яли на корем стриди и други изискани морски деликатеси. Една бутилка от скъпарската напитка струва средно между 200 и 500 долара в зависимост от годината на производство.

За пореден път нито Дарина, нито наследниците на Павлов не дойдоха да запалят по свещичка на гроба му в Арбанаси. Те предпочетоха да не нарушават комфортния си живот зад граница и напомниха за черната годишнина единствено с трогателни словоизлияния в социалните мрежи. „В сърцето ми има празно място, на което трябваше да си ти“, написа вдовицата Дарина.

Но по-изненадващо беше посланието на малката дъщеря на Илия – Паола, която никога досега не си е позволявала публично да говори за баща си.

Днес честваме твоя живот, точно както ти би го празнувал - със смях, с усмивката на твоята внучка, голяма любов, страхотна храна и дори по-добро вино. Благодаря, че ме изгради и че ни наглеждаш. Липсваш ни и те обичаме завинаги“. Това написа Паула Илиева Павлова, която работи като професионален йога учител, навръх помена на татко си.

Вдовицата и децата на Илия Павлов поляха помена по свой начин далече от родината

И у нас немного хора се сетили да минат през гроба на Илия и да му отдадат почит. Само баща му и най-близките му приятели не пропуснали важната дата, а от намиращия се в близост до вечния му дом параклис разкриват, че за пръв път от години насам липсвало стълпотворение от хора.

Гробът му едва се виждал и бил погълнат от гората край Арбанаси, където е погребан босът според последната си воля. Приживе той често идвал в местността. Отсядал в резиденцията на Тодор Живков и с часове се усамотявал сред спокойствието на близкия манастир. В скромната църква „Свети Николай Чудотворец“ се молел за опрощаване на греховете и търсел сила и Божия помощ за бъдещите си бизнес планове.

Илия Павлов бе убит на 7 март 2003 г. пред офиса си на бул. „Г. М. Димитров“ в София. Президентът на най-мощната корпорация бе прострелян с един куршум в сърдечната област на входа на своята империя. Килърът успява да го улучи от 60 метра разстояние. Извършителят остава неизвестен и до днес.

Източник ПИК

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза