Меню

Избрани новини

Звездите

Разследват няколко души за смъртта на Матю Пери!

Снимка: кадър от сериала "Приятели"

Може да им бъдат повдигнати обвинения

 

Има вероятност няколко човека да се изправят пред съда по обвинения във връзка със смъртта на звездата от "Приятели" Матю Пери, съобщава The Independent, позовавайки се на източник от правоохранителните органи.

Според People източникът казва, че разследването на смъртта на Пери е „пред приключване“ и че служителите на реда смятат, че могат да бъдат повдигнати обвинения срещу „множество хора“. Той също така каза, че окончателното решение дали да бъдат повдигнати обвинения ще бъде взето от прокуратурата на САЩ.

Говорител на прокуратурата на САЩ обяви пред The Independent, че "нямат коментар" по въпроса.

Близо седем месеца след смъртта на екранния Чандлър Бинг през октомври 2023 г. (Пери почина на 54-годишна възраст, б.р.), започнаха федерални и местни разследвания за това кой е снабдил актьора с кетамина, довел до смъртта му.

На 28 октомври 2023 г. първите отзовали се на сигнала намериха Пери в безсъзнание в горещо джакузи на терасата в дома му в Пасифик Палисейдс. Актьорът е обявен за мъртъв на място.

Токсикологичните тестове потвърдиха, че той е починал от „острите ефекти на кетамина“, които са предизвикали удавяне в горещата вода. Източници, близки до актьора, казаха, че той е бил подложен на терапия с инфузия на кетамин за лечение на депресия и тревожност.

Последната инфузионна терапия обаче е приложена седмица и половина преди смъртта му. Патологът отбеляза, че кетаминът в системата на Матю "не може да е останал от тази терапия, защото кетаминът има полуживот от три до четири часа или по-малко."

Резултатите от аутопсията, публикувани през декември, установиха, че количеството кетамин в кръвта му е в нормалните граници, използвани за обща анестезия по време на операция. То е посочено като основната причина за смъртта, която е обявена за злополука, без да има подозрение за престъпление, се казва в доклада.

Удавяне, коронарна артериална болест и експозиция на бупренорфин са изброени като допринесли фактори за смъртта му, според съдебна медицина в окръг Лос Анджелис.

Властите издирват човек, който може да е предоставил вторичен източник на наркотика и също така проучват дали Пери е получил наркотици по пощата, според TMZ, който първи съобщи новината. Властите смятат, че това може да им помогне да идентифицират доставчика на Пери. До момента няма арестувани.

По-рано медии в САЩ съобщиха, че властите са разпитали популярна жена, може би колежка на Пери, по случая в опит да се разбере как се е сдобил с наркотика.

Пристрастяването на Пери към дрогата се развива след инцидент с джет през 1997 г., когато той се пристрастява към викодин, мощен опиоиден болкоуспокояващ препарат.

Според актьора, който говори открито за проблемите с наркотиците и алкохола в своята автобиографична книга,  през целия си живот той е похарчил 9 милиона долара за борба със зависимостта, присъствал е на 6 хиляди срещи на анонимни алкохолици и е бил приет в рехабилитационни центрове 15 пъти. Той пише за това през 2022 г. в мемоарите си, като казва, че през 2021 г. е преодолял зависимостта си.

 

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , Facebook

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза