Меню

Избрани новини

Пикантерии

Противоречивият блогър Андрю Тейт е обвинен в изнасилване

Разследват го и за трафик на непълнолетни и пране на пари

 

Скандално известният блогър Андрю Тейт е обвинен в Румъния в изнасилване, трафик на хора и създаване на организирана престъпна група с цел сексуална експлоатация на жени.

 

Обвинения са повдигнати и срещу брат му Тристан и двама техни съучастници. Всички отричат вината си.

 

Братята Тейт бяха арестувани в Букурещ през декември миналата година. През март след решението на съдията те бяха изпратени от ареста под домашен арест.

 

В обвинението, представено в съд в Букурещ, се казва, че четиримата обвиняеми са създали организирана престъпна група през 2021 г. за трафик на хора в Румъния, както и в други страни, включително САЩ и Обединеното кралство.

 

Документът изброява имената на седем предполагаеми жертви, които са били вербувани от братята Тейт чрез фалшиви обещания за любов и брак.

 

След това предполагаемите жертви са били отведени в домовете на подсъдимите във Влашко, където са били заплашвани, държани заключени и под постоянно наблюдение и вкарани в дългове, казаха прокурорите.

 

След това се твърди, че обвиняемите са принудили жените да се занимават с порнография, а полученото съдържание е публикувано в социалните мрежи.

 

Прокурорите също твърдят, че един от обвиняемите е изнасилил една от жените два пъти през март 2022 г.

 

Самият процес не се очаква да започне веднага и може да отнеме няколко години.

 

На румънския съдия са дадени 60 дни да проучи материалите, след което трябва да реши дали да прехвърли делото в съда.

„Въпреки че това е предвидимо развитие, бихме искали да се възползваме от възможността да демонстрираме тяхната невинност и да възстановим репутацията им“, се казва в изявление на групата за медийна подкрепа на братята Тейт.

 

В същото време се разследват още обвинения срещу братята, които може да получат отделен процес, по-специално обвиненията в пране на пари и трафик на непълнолетни.

 

През 2016 г. бившият кикбоксьор Андрю Тейт, който има американско и британско гражданство, беше изгонен от британското телевизионно шоу Big Brother, след като в интернет се появи видео как бие жена.

 

В Twitter акаунтът му беше спрян след твърдението на Тейт, че жените също трябва да носят част от отговорността за сексуален тормоз спрямо тях. След това акаунтът му бе възстановен.

 

Въпреки многобройните забрани в социалните медии, Тейт придоби значителна популярност, особено сред младите мъже, като насърчава супер мъжествеността и луксозния начин на живот.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати