Меню

Избрани новини

Звездите

Разследването заключи: Фаталният изстрел на Алек Болдуин по оператора не е бил случаен! (видео)

Според доклада умишлено не са били спазени мерките за безопасност

 

Фаталната стрелба произведена от актьора Алек Болдуин (64) на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" (Rust), който уби оператора Галина Хътчинс и рани тежко режисьора Джоел Соуза, не е случайна. Това съобщава каналът ABC News, позовавайки се на данни от съдебномедицинския доклад на ФБР.

 

В документа се посочва, че с огнестрелното оръжие, използвано при стрелбата (револвер F. Lli Pietta калибър 45), не може да се стреля без натискане на спусъка. Отбелязва се също, че работещите вътрешни компоненти на револвера не са повредени.

 

В същото време в интервю за ABC News 64-годишният Болдуин твърди, че не е натискал спусъка на пистолета. Адвокатите му казаха още, че актьорът е бил убеден, че използва пистолет с халосни патрони. 

 

 

 

Правомощията на Болдуин при създаването на филма са били ограничени до одобряване на редакции на сценария и избор на актьори, а нарушенията при подбора на оръжия не са в неговата компетентност, заключиха експертите.

 

На 21 октомври 2021 г., на снимачната площадка на "Ръжда", Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет по посока на хората, който, както се оказа, е бил зареден с бойни, а не с халосни патрони. 

 

Те уцелват двама членове на екипа: 42-годишната операторка Галина Хътчинс и 48-годишният режисьор Джоел Соуза. Лекарите не успяха да спасят оператора. Впоследствие Соуза беше изписан от болницата.

 

След шестмесечно разследване на смъртта на Галина Хътчинс властите в Ню Мексико заключиха, че правилата за безопасност умишлено не са били спазени на снимачната площадка на филма. 

Rust Movie Productions LLC, който работи по филма, бе наказан със сериозна глоба.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза