Меню

Избрани новини

Фен зона

Порасналото бебе от обложката на „Nevermind“ съди Нирвана!

Навършват се 30 години от издаването на култовата тава

 

Американски съд отхвърли иска на мъжа, който е бил сниман в ранна детска възраст за корицата на албума на “Нирвана” Nevermind (1991), съобщава Spin.

 

През декември 2021 г. адвокатите на групата поискаха от съда да отхвърли иска срещу групата, като посочиха, че е изтекла давността в случая с „момчето“ Спенсър Елдън от корицата и нарекоха твърденията на ищеца абсурдни.

 

Окръжният съд в Централна Калифорния разреши искането да бъде променено, като го отхвърли. Решението на съда се дължи на факта, че молбата на адвокатите на групата трябваше да бъде оспорена преди 30 декември. 

 

Нов иск може да бъде заведен преди 13 януари, а адвокатите на Елдън няма да имат нов опит. Представителите на Нирвана ще трябва да отговорят на новия иск до 27 януари.

 

 

В навечерието на 30-тата годишнина от легендарната тава, Спенсър Елдън поиска от Universal Music да редактират снимката, показваща гениталиите му. Адвокатът му Маги Маби посочи, че клиентът й е бил сниман напълно гол в басейна през 1991 г., което е нарушение на поверителността и експлоатация на деца. 

 

Според нея на Спенсър живее трудно всяка година по време на поредната годишнина на албума заради нежеланото внимание от страна на медиите и феновете на групата към самоличността му.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза