Меню

Избрани новини

Музика

Под заплаха от съд забраниха на Миро да пее „Гълъбо“ (видео)

Вида Пиронкова изтегли песните си от „Музикаутор“

По-известната със скандалите си отколкото с песните си Вида Пиронкова отново се замеси в спор, който стана достояние на пресата.

Сега Пиронкова е оттеглила своите авторки проекти, по които се води автор на музика, текст и аранжимент от управлението на правата за тях в „Музиаутор“.

В не дългия списък влиза и песента "Гълъбо", тя заедно с останалите творби няма да се обслужват от агенцията за управление на права за публично изпълнение по време на концерти и други публични прояви.

Композиторка изразява в своята Фейсбук страница изрично несъгласие „Музикаутор“ да събира парите от нейните права и явно възнамерява да си ги търси сама.

За това си крайно решение тя сочи като причина действията и неуважителното отношение на изпълнителя на песента "Гълъбо" - Мирослав Костадинов – Миро по време на музикалните награди в Благоевград.

На 25.06.2018 г. г-жа Пиронкова е изпратила нотариална покана до Миро с която му е забранила всяко публично изпълнение на песента "Гълъбо" на живо, под каквато и да е форма и начин, гласи удостоверението.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза