Меню

Избрани новини

Риалити

Скандал за авторско право тресе „Гласът на България“ (видео)

В дъното на панаира отново е Вида Пиронкова и песента й „Гълъбо“

Композиторът Вида Пиронкова - автор на песните „Гълъбо“ и „Rebith“ написана за „Евровизия“, сега се разкрещя и на продуцентите на „Гласът на България“, забеляза репортер на LifeOnline.bg. В основата на възмущението на скандалджийката отново е хитът „Гълъбо“, който те употребили миналата неделя без да поискат разрешение.

В писмо до продуцентите на шоуто композиторът пише:

„Здравейте, госпожице. Пише ви композиторът Вида Пиронкова. Поводът за това ми писмо е, че много искам да се свържа с Вас, за да ми обясните как, кога и защо взехте решение да ползвате песента ми „Гълъбо“ за формата „Гласът на България“, без изобщо да ме уведомите, камо ли да поискате разрешение от мен не само за ползване на песента ми, а и за нейната промяна в дует и с нов аранжимент. Това е прецедент и очаквам от Вас като продуцент логично обяснение. Сама знаете, че тази песен е под особено наблюдение вече цяла година и присъствието Й на сцена не минава незабелязано, особено от мен. Моля Ви да се свържете с мен на телефона ми 0888……. и да решим, как да разрешим проблема, преди той да е станал неразрешим, защото искам да изтъкна, че разрешение за ползване на моята собственост давам само и единствено аз. Песента „Гълъбо“ не е на Миро, нито пък е народна песен с неизвестен автор и това грубо неглижиране на правата и мнението ми, няма да остане ненаказано в публичното пространство. Хубав ден желая и ще Ви очаквам в утрешния ден с логично обяснение и извинение. Вида Пиронкова!“

Спорната песен бе изпълнена във вокалните двубои от отбора на Камелия.

Можеше продуцентите на „Гласът на България“ да ме попитат може ли в предаването да звучи песента ми „Гълъбо“, нали?“, продължава да недоволства като незадоволена лелка в социалните мрежи Вида.

„Продуцентът е длъжен да ме уведоми и поиска разрешение! Особено при нов аранжимент за дует! Тотално са нарушили структурата на песента ми! Все едно да влязат у вас, да си вземат каквото им хареса и да ти пренаредят мебелировката по стаите! В банята да направят кухня, а в кухнята тоалетна!“, бясна е още Пиронкова.

Под публикацията си във „Фейсбук“ тя дори се закани да си търси правата по съдебен път, пише Пик. По-късно композиторката обяви, че от бТВ са я потърсили за среща. До развръзка обаче все още не се е стигнало.

Припомнете си, че името на композитора нашумя покрай скандала с Миро, на когото тя уж първо подарила песента, а после започнала с претенции за отчитане на проценти от показвания и изпълнения. Стигна се до там, че тя спря песента от ротация в електронните медии и стрийминг платформите.

По-късно тя се забърка с противоречиви изказвания и в пререкания с Жана Бергендорф, която участва с нейна песен в националната селекция за „Евровизия“ и беше отхвърлена.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати