Меню

Избрани новини

Музика

Творческа апатия! Любо изкопира дует „Ритон“

Музикантът ще издава аналогов носител в цвят

Дует "Ритон" бяха пионери в поп музиката още миналия век, и сега продължават да диктуват модата, научи репортер на LifeOnline.bg.

Катя и Здравко наложиха тенденцията около издаването на цветните винилови плочи, и ето че двамата вече имат последователи сред изпълнителните от поколението и в това столетие.

Бившият фронтмен на група „Те“ и настоящ солов изпълнител Любо Киров (по-известен като Любо от ТЕ, б.р.) се похвали, че ще издава цветен аналогов носител, пише Hotnews.

Според изданието обаче, ситуацията е малко като "след дъжд качулка", тъй като новатори в издаването на цветни винилови плочи са именно Катя и Здравко, които още през 2015 г. пуснаха на пазара червената "Пътят към твоето сърце". В същия цвят ще бъде и първата цветна плоча на плевенчанина.

Пионерите от "Ритон" обаче, въобще не си губят времето и са вече доста напред с материала, тъй като издадоха още две цветни плочи - жълтата "Ритон в ритъма латино" и бялата "Златен Ритон", посветена на 40-годишния им юбилей.

В новото време, след като "Балкантон" преустанови издаването на винилови плочи, дует "Ритон" предприеха абсолютно иновативен ход, поемайки риска в ерата на дигитализацията да издават албуми на аналогови носители. Още повече и в различни от типичния черен цвят.

Така любимците на няколко поколения меломани за пореден път се утвърдиха като новатори в поп музиката.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза